Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszê, dodaj wyj±tek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dziêki temu, ¿e ogl±dasz reklamy, wspierasz portal i u¿ytkowników.

Brak obrazu. Uszkodzona p³yta g³ówna czy zasilacz?

15 Gru 2011 09:24 1560 3
  • Poziom 2  
    Witam!
    Mam taki problem. Po w³o¿eniu karty graficznej w slot PCI-Express komputer przy uruchamianiu wydaje takie 14 pikniêæ z g³o¶niczka. To nie s± takie charakterysztyczne wysokie dzwiêki a bardziej takie "pykanie". Krótkie i w ma³ych odstêpach czasu.
    Karta graficzna by³a sprawdzana na innym komputerze i dzia³a bez problemu wiêc ona odpada. Inna karta na moim komputerze - ten sam objaw. Pykanie prz uruchamianiu.
    Po chwili nie uruchamiania siê komputer w³±cza zintegrowan± grafikê i obraz jest mimo w³o¿onej karty graficznej. Przy obydwóch to samo.

Mój zestaw to:
    P³yta: Gigabyte GA-M55 plus
    Procesor: Athlon AMD 3000+
    Karta: GeForce 9500GT 1GB
    Zasilacz: Modecom Feel 2 350W
    Pamiêæ: 2x2GB Goodram 800MhZ

Niewiem czy to co¶ da ale jeszcze zauwa¿y³em, ¿e przy podpiêciu dodatkowej pamiêci RAM 512MB równie¿ Goodram, która wcze¶niej dzia³a³a na tym samym zestawie teraz przy pod³±czeniu (oczywi¶cie bez tej karty graf.) komputer uruchamia siê obraz jest ale jest taki rozmazany jakby jakie¶ "zwarcie" co¶ takiego.

Proszê o pomoc.
    Z góry dziêkujê za odpowiedzi.
  • Poziom 40  
    Mam pewne podejrzenia. Jaki¶ czas temu kupi³em now± kartê graficzn± i próbowa³em j± uruchomiæ na komputerze z Athlonem X2 i na p³ycie Gigabyte. Niestety odmawia³a wspó³pracy. Jak siê okaza³o Nowa karta ma PCI-E w wersji 2.1 a p³yta mia³a w wersji 1,0 . Niby powinno byæ kompatybilne a nie dzia³a³o. Je¶li twoja karta graficzna nie ma dodatkowego z³±cza zasilaj±cego to w³a¶nie mo¿esz mieæ problem z uruchomieniem jej na starszej p³ycie g³ównej.
  • Poziom 2  
    niestety ta opcja te¿ odpada bo t± karte mam oko³o 2 lat i wcze¶niej dzia³a³a bezproblemowo....
    zmieni³em j± z Geforce 8500GT który odmówi³ pos³uszeñstwa...
    karta nie ma dodatkowgo wej¶cia na zasilanie....
  • Poziom 28  
    Podmieñ to dziwne co¶ na prawdziwy zasilacz i sprawd¼.