Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Prosz, dodaj wyj徠ek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzi瘯i temu, 瞠 ogl康asz reklamy, wspierasz portal i u篡tkownik闚.

Brak obrazu. Uszkodzona p造ta g堯wna czy zasilacz?

15 Gru 2011 09:24 1560 3
  • Poziom 2  
    Witam!
    Mam taki problem. Po w這瞠niu karty graficznej w slot PCI-Express komputer przy uruchamianiu wydaje takie 14 pikni耩 z g這郾iczka. To nie s takie charakterysztyczne wysokie dzwi瘯i a bardziej takie "pykanie". Kr鏒kie i w ma造ch odst瘼ach czasu.
    Karta graficzna by豉 sprawdzana na innym komputerze i dzia豉 bez problemu wi璚 ona odpada. Inna karta na moim komputerze - ten sam objaw. Pykanie prz uruchamianiu.
    Po chwili nie uruchamiania si komputer w陰cza zintegrowan grafik i obraz jest mimo w這穎nej karty graficznej. Przy obydw鏂h to samo.

    M鎩 zestaw to:
    P造ta: Gigabyte GA-M55 plus
    Procesor: Athlon AMD 3000+
    Karta: GeForce 9500GT 1GB
    Zasilacz: Modecom Feel 2 350W
    Pami耩: 2x2GB Goodram 800MhZ

    Niewiem czy to co da ale jeszcze zauwa篡貫m, 瞠 przy podpi璚iu dodatkowej pami璚i RAM 512MB r闚nie Goodram, kt鏎a wcze郾iej dzia豉豉 na tym samym zestawie teraz przy pod陰czeniu (oczywi軼ie bez tej karty graf.) komputer uruchamia si obraz jest ale jest taki rozmazany jakby jakie "zwarcie" co takiego.

    Prosz o pomoc.
    Z g鏎y dzi瘯uj za odpowiedzi.
  • Poziom 40  
    Mam pewne podejrzenia. Jaki czas temu kupi貫m now kart graficzn i pr鏏owa貫m j uruchomi na komputerze z Athlonem X2 i na p造cie Gigabyte. Niestety odmawia豉 wsp馧pracy. Jak si okaza這 Nowa karta ma PCI-E w wersji 2.1 a p造ta mia豉 w wersji 1,0 . Niby powinno by kompatybilne a nie dzia豉這. Je郵i twoja karta graficzna nie ma dodatkowego z陰cza zasilaj帷ego to w豉郾ie mo瞠sz mie problem z uruchomieniem jej na starszej p造cie g堯wnej.
  • Poziom 2  
    niestety ta opcja te odpada bo t karte mam oko這 2 lat i wcze郾iej dzia豉豉 bezproblemowo....
    zmieni貫m j z Geforce 8500GT kt鏎y odm闚i pos逝sze雟twa...
    karta nie ma dodatkowgo wej軼ia na zasilanie....
  • Poziom 28  
    Podmie to dziwne co na prawdziwy zasilacz i sprawd.