Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

6935G Acer Aspire Nie włącza się

duxxx 15 Dec 2011 23:19 1753 7
    duxxx
    Level 11  
    Witam, panowie mam problem z laptopem w.w, podczas czatowania, laptop nagle zgasł. Nie da się jego uruchomić ani na baterii ani na zasilaczu. Jak również nie działa podświetlenie laptopa które włącza się od razu po podaniu napięcia na zasilacz.

Zasilacz sprawdzony- sprawny.

Panowie co może być przyczyną takiej usterki? I czy opłacalna jest naprawa.
    Pozdrawiam
    danb
    Level 20  
    Przyczyn uszkodzenia może być wiele. Raczej zapytałbym kolegę jakie posiada umiejętności i wiedzę w zakresie elektroniki. Jeśli wcale lub znikoma laptopa najrozsądniej byłoby oddać do serwisu.
    duxxx
    Level 11  
    Jestem elektrykiem z wykształcenia, w firmie mam elektronika ale nie wiem jak z jego umiejętnościami i doświadczeniem związanym z laptopami.
    duxxx
    Level 11  
    Oddałem do serwisu, serwisanci powiedzieli tak, "scalaki całe są, ale coś syczy jak poda się napięcie na płytę ". Co syczy nie wiedzą.

Teraz pytanie co to może syczeć, chcą mi płytę wymienić nie gwarantując, że laptop będzie chodził.

Co robić panowie??
    Vogelek23
    Level 34  
    duxxx wrote:
    Oddałem do serwisu, serwisanci powiedzieli tak, "scalaki całe są, ale coś syczy jak poda się napięcie na płytę ". Co syczy nie wiedzą.
    Trzeba zmienić serwis. Jeśli nie wiedzą - to powinni zająć się czymś innym a nie serwisować laptopy.
    Hitorek
    Level 11  
    mam dokladnie tak samo. w jaki spsob to rozwiazaliscie?
    duxxx
    Level 11  
    Odepnij karte grafiki i sprawdź czy uruchomi się. U mnie nic nie pomogło kupiłem nowego laptopa, nie potrzebnie wydałem ponad 400zł na inną płytę główną.
    Hitorek
    Level 11  
    ogolnie, problem juz rozwiazany. jeden kondensator na grafice robil zwarcie, wylutowany i komp dziala :)