Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyj±tek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że ogl±dasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Tryb u¶pienia - nie wł±cza się samoczynnie

18 Gru 2011 12:35 1663 10
  • Poziom 13  
    Mam w Win Seven ustawiony tryb u¶pienia po 30minutach, wszystko działało, a od kilku dni komputer samoczynnie nie przechodzi w stan u¶pienia.
    Monitor wył±cza się po 10minutach, nieużywane dyski twarde po 20 minutach też, ale cały komputer nie przechodzi w stan u¶pienia. Przy ręcznym przej¶ciu w stan u¶pienia nie ma problemów.
    W czym może tkwić problem? Gdzie szukać przyczyny?
  • Poziom 26  
    Start - Panel sterowania - Opcje zasilania -Szukasz aktualnie wł±czonego planu - Zmień ustawienia planu - Ustawiasz po ilu minutach bezczynno¶ci, jakie kroki maj± być wykonywane - Zapisz zmiany
  • Poziom 13  
    Problem nie tkwi w tym, że nie jest skonfigurowane. Wszystko jest ustawione tak jak być powinno. Komputer po 30min powinien przej¶ć w stan u¶pienia, ale tego nie robi.
  • Poziom 26  
    DROPKICK napisał:
    nieużywane dyski twarde po 20 minutach też, ale cały komputer nie przechodzi w stan u¶pienia.


    Wył±cz "wył±czanie dysków" i zobacz czy wtedy przejdzie w stan u¶pienia.
  • Poziom 13  
    Niestety ale to również nie pomaga.
    Może przyczyn± jest co¶ działaj±ce w tle które nie pozwala przej¶ć w stan u¶pienia?
  • Poziom 26  
    Daj screena z menedżera zadań z zakładki procesy.
  • Poziom 26  
    usuń tego paseczek.exe
  • Poziom 13  
    Dawniej paseczek był i u¶pienie działało.
  • Poziom 26  
    Ale to nie zmienia faktu, że i tak należałoby go usun±ć :P
    Zrób przywracanie systemu, może zadziała.
  • Poziom 13  
    Wywaliłem paseczek, ale dalej to samo, przywracanie również nie pomogło.