Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

HDMI pomiędzy TV daewoo LT37L1/2 a tunerem DVB-T opticum HD T80plus

Sabol72 18 Gru 2011 13:54 2234 4
  • #1 18 Gru 2011 13:54
    Sabol72
    Poziom 2  

    Witam.
    Mój kłopot polega na tym, że przy podłączeniu TV (daewoo DC LT37L1/2) i tunera (DVB-T opticum HD T80plus) przez HDMI wszystko działa do momentu przełączenia TV na inne źródło lub wyłączenia tunera. Gdy załączam, TV pokazuje brak sygnału. Jedynym sposobem na uzyskanie połączenia jest przy załączonych obu urządzeniach wyjęcie i włożenie wtyku HDMI, obojętnie czy w TV czy w tunerze. Jakiekolwiek zmiany parametrów obrazu w tunerze nic nie pomagają.
    Na połączeniu przez EURO działa wszystko poprawnie.
    Sprawdzałem również na innym kablu HDMI - to samo.
    Sam tuner raczej sprawny gdyż sprawdzałem to połączenie na innych TV i wszystko OK.

    Dzięki.

    0 4
  • #2 18 Gru 2011 15:04
    LeDy
    Poziom 43  

    Sabol72 napisał:
    Witam.
    Mój kłopot polega na tym, że przy podłączeniu TV (daewoo DC LT37L1/2) i tunera (DVB-T opticum HD T80plus) przez HDMI wszystko działa do momentu przełączenia TV na inne źródło lub wyłączenia tunera. Gdy załączam, TV pokazuje brak sygnału. Jedynym sposobem na uzyskanie połączenia jest przy załączonych obu urządzeniach wyjęcie i włożenie wtyku HDMI, obojętnie czy w TV czy w tunerze. Jakiekolwiek zmiany parametrów obrazu w tunerze nic nie pomagają.
    Na połączeniu przez EURO działa wszystko poprawnie.
    Sprawdzałem również na innym kablu HDMI - to samo.
    Sam tuner raczej sprawny gdyż sprawdzałem to połączenie na innych TV i wszystko OK.

    Dzięki.
    Może wystarczy w TV zmienić żródło sygnału?

    0
  • #3 18 Gru 2011 15:25
    Sabol72
    Poziom 2  

    Dzięki.[/quote] Może wystarczy w TV zmienić żródło sygnału?[/quote]

    Sprawdzałem na wszystkich 3 HDMI i nic to nie daje :(

    0
  • #4 18 Gru 2011 15:47
    LeDy
    Poziom 43  

    W dekoderze ustawienia systemowe>ustawienie TV.

    0
  • #5 18 Gru 2011 16:46
    Sabol72
    Poziom 2  

    LeDy napisał:
    W dekoderze ustawienia systemowe>ustawienie TV.


    HDMI
    480i
    480p
    576i
    576p
    720p_50
    720p_60
    1080i_25
    1080i_30
    1080p_24
    1080p_25
    1080p_30
    1080p_50
    1080p_60
    Sprawdziłem wszystkie, nie działa na żadnym. No, jak podłącze kabel do załączonego tunera to na każdym działa :P

    0
TME logo Szukaj w ofercie
Zamknij 
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
TME Logo