Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

peugot 207 2007r 1,6 16v wymiana elektrycznego wspomagania

slajas 18 Dec 2011 18:41 8774 9
    slajas
    Level 21  
    Witam.Mam pytanie kolega kupił samochód jak w temacie i chciał bym się dowiedzieć jak to wymienić czy trzeba wyciągać całą deskę czy tylko kolumnę kierownicy na co zwrócić uwagę przy demontażu i montażu podłączyć się pod komputer, po całej operacji i jaki jest koszt wymiany w warsztacie bo mamy to zamiar robić sami tylko czy to się będzie opłacać z tym grzebać samemu pozdrawiam.
    Pawel wawa
    VIP Meritorious for electroda.pl
    Pytanie czemu chcecie wymieniać, może łatwiej naprawić?
    wojcio43
    Level 10  
    Kolego jak elektryczne to odłącz ako...
    A przy listwie powinna byc srubka albo 2 łączaca kolumnę z listwa.
    Uważaj na frez.
    slajas
    Level 21  
    Witam samochód był po dzwonie,a do tego jak się pózniej okazało po lekkim zalaniu wodą i chodzi o to że od czasu do czasu przestaje działać kolega był u jakiegoś magika i ten mu powiedział że tylko do wymiany ale ja myślę że może gdzieś na kostkach elektrycznych zaśniedziało ale mogę się mylić dlatego udałem się po pomoc na forum.

Dodano po 4 [minuty]:

Jeszcze pytanie czy po takiej wymianie trzeba dokonać kalibracji układu skrętu przy pomocy kompa
    Andiv
    Level 32  
    slajas wrote:
    ale ja myślę że może gdzieś na kostkach elektrycznych zaśniedziało ale mogę się mylić dlatego udałem się

No tak, 90% usterek jakie przyjeżdża to klient jest przekonany że trzeba tylko coś przeczyścić :lol:

Dajcie to do kogoś kto już to robił bo nie jest łatwo to złożyć do kupy żeby niczeo nie popsuć.
    slajas
    Level 21  
    Ja wszystko rozumiem jestem techniczny tylko chodzi mi czy ten cały magiel w miarę łatwo wyjąc np zdejmując koła i wysuwając go w bok bez odsuwania silnika od grodzi i tym podobne tak jak w astrzef dziś przyszła paczka z tym ustrojstwem i za wiele tych śrub do odkręcenia to nie ma jest jeszcze wiązka i to wszystko jak to nie problem to niech ktoś z kolegów krótko opisze co i jak żeby nie zanudzać mocno i czy po wymianie trzeba jechać na kompa w celu kalibracji tak jak w renault clio3 koledze w norauto za wymianę powiedzieli 450 dużo to czy ok tak pytam z ciekawości pozdrawiam.
  • Helpful post
    Anonymous
    Anonymous  
    wojcio43
    Level 10  
    Kolego co ty chcesz robić 3 godz przy maglu ?
    Anonymous
    Anonymous