Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Przyspieszenie internetun NETIA

TeDeX53 19 Gru 2011 00:02 955 4
  • #1 19 Gru 2011 00:02
    TeDeX53
    Poziom 7  

    Witam, mam problem, akutulanie posiadam Netie 2mb, lecz od 15 grudnia miałem mieć 4mb i owczywiście są problemy, dziś dzwoniłem do obsługi i pytali jaki mam sprzęt - router TP link td-w8901G i powiedzieli że mam uruchomić ADSL2+ "lecz my panu nie pomożemy bo to nie nasz sprzęt" - słowa "mechanika" netii... i tak sie praktycznie rozmowa skończyła. Zna się ktoś mzoe na forum na tych routerach? jak uruchomić/ skonfigurować router pod 4mb?, dodam ze 2mb chodzi bez problemów, i myślałem ze Oni(netia) puści tylko "sygnał" i będę miał 4mb, nie spodziewałem się żadnych zmian dot. konfiugracji :| . Bardzo proszę o pomoc, dzięki i pozdrawiam!.
    Niżej przedstawiam screeny z aktualnej konfiguracji routera:

    0 4
  • #2 19 Gru 2011 09:45
    pawel-jwe
    Poziom 30  

    Po pierwsze to zakryj w pierwszym zdjęciu pozycję "Username" (nie wiem jak w Neti, ale w TP można było znając username wejść na konto przez hasło serwisowe, które i tak jest ogólnie znane i pozmieniać parametry komuś).
    Po drugie, to na tyle ile się znam (i mam doświadczenia z Neostradą i kablówką w których nie raz zmieniałem prędkości) to powinno być te 4mb bez żadnych zmian w ustawieniach routera.
    Na upartego podłącz sprzęt dostarczony przez Netie i na tamtym sprzęcie sprawdź czy w ogóle te 4mb już masz uruchomione (w razie potrzeby dzwoń do nich że na ich sprzęcie nie działa).

    0
  • #3 19 Gru 2011 10:25
    andk1eltd
    Poziom 35  

    Nic nie musisz konfigurować. Modem pracuje w ADSL2+ - w ustawieniach pisze jak byk :D Natomiast problem może być gdzie indziej; prędkość 4Mbps przy tłumieniu down 52dB? Czarno to widzę. Niemniej port jeszcze nie przekonfigurowany, musisz ich trochę podręczyć.

    0
  • #4 22 Mar 2012 14:03
    0gor
    Poziom 2  

    a moze mi ktos pomoc? mialem internet 1mb/s zmienilem na 16mb/s ( mialo dzilac juz w piatek ) niestety do dzisiaj leci 1mb/s

    jedyne co zmienilo sie to

    ADSL Link Downstream Upstream
    Connection Speed 9948 kbps 959 kbps
    Line Attenuation 22 db 2.5 db
    Noise Margin 12 db 11 db

    ale nadal wszystkie tesy pokazuja 1mb :/ co jest nie tak?

    0
  • #5 22 Mar 2012 14:42
    Bródka
    Poziom 39  

    Synchronizacje masz ale na loginie jeszcze nie zostało to zmienione, dzwon do netii, bo niestety sam miałem wiele lat netie i za każdym razem gdy zmieniałem prędkość musiałem się upomnienieć w dniu zmiany bo sami nie raczyli tego zrobić

    0