Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Europejski lider sprzedaży techniki i elektroniki.
Proszę, dodaj wyjątek elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Problem a RICOH-em MP7240A pomo(rz)cie!

lklocek 14 Gru 2004 20:33 540 2
  • #1 14 Gru 2004 20:33
    lklocek
    Poziom 10  

    Mam taki problem z nagrywarką jak wyzej :]
    podpinam do kompa w celu sprawdzenia
    komp wstaje, laduje bios, nagrywarka zaczyna migac, migac,migac....bios wykrywa napędy i .... wykrywa i wykrywa i..... po 2-3 minutach wykryje i idzie dalej. ladyje sie sata i zaczyna wstawac winda,w tym momencie zaczyna szybko migac sioda jak opętana, i miga i miga, i wstaje i wstaje i wstaje.....
    po kolejnych 2-3 minutach wstaje i jest ok
    system go wykrywa, wszystko spoko
    dioda dalej miga
    naciskam eject, dziala wsuwa się, wysuwa. po zamknieciu przez chwile jakby probował cos szukac, a pozniej znowu zaczyna migac jak szalona

    i do tego plyta w ogole się nie obraca. byc moze to silnik ale ta dioda w spoczynku migająca mi nie daje spokoju ;]

    probowałem biosa, wgrałem najnowszy, wszedł bez problemu wiec elektronika i psychika jest chyba ok, (chyba )

    miał ktos podobny problem kiedys???
    nagrywarka w sumie nie najszybsza, ale poządna, a niema teraz kasy zeby cokolwiek dokladac do tamtego kompa wiec bede wdzieczny za jakis cynk :]
    [h]

  • #2 14 Gru 2004 23:19
    DoctorX
    Poziom 23  

    ehm...nie kręci,sorx za głupie pytanie,ale czy czyściłeś laser?? ;)
    rozumie ze sata=bios kontrolera,ale tam chyba nie podpinasz nagrywarki??

  • #3 15 Gru 2004 15:52
    lklocek
    Poziom 10  

    sorry za głupiąodpowiedz - czysciłem :lol:

    bios komputera to bios komputera(plyta głowna)
    a bios sata to bios sata :) osobno sie zgłasza ;]

 Szukaj w ofercie
Zamknij 
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME