Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Radeon X1550 nie działa na płycie MSI KT4V, działa na starszej.

22 Gru 2011 13:01 1495 5
  • Poziom 2  
    Moj sprzet :

    System operacyjny Microsoft Windows XP Professional
    Dodatek service pack systemu operacyjnego Dodatek Service Pack 3
    DirectX 4.09.00.0904 (DirectX 9.0c)

    Płyta główna
    Typ procesora AMD Athlon XP, 1533 MHz (11.5 x 133) 1800+
    Nazwa płyty głównej MSI KT4V (MS-6712) (6 PCI, 1 AGP, 3 DIMM, Audio)
    Mikroukład płyty głównej VIA VT8377 Apollo KT400
    Pamięć fizyczna 2304 MB (DDR SDRAM)
    Typ BIOS'u AMI (05/26/03)
    Port komunikacyjny Port komunikacyjny (COM1)
    Port komunikacyjny Port komunikacyjny (COM2)
    Port komunikacyjny Port drukarki (LPT1)

    Ekran
    Karta wideo ATI MOBILITY RADEON 9600/9700 Series (Omega 2.6.87) (64 MB)
    Karta wideo ATI MOBILITY RADEON 9600/9700 Series (Omega 2.6.87) (64 MB)
    Akcelerator 3D ATI Mobility Radeon 9600/9700 (M10/M11)
    Monitor CTX PR960F Series [19" CRT]
    Monitor Generic Television

    Multimedia
    Karta dźwiękowa Creative SB Live! Player 1024 Sound Card

    Zasilacz model feel 350 atx

    dostalem od kolegi radeon x1550 256 . JEst lepszy od tego co mam wiec podlaczylem go i podczas uruchamiania do windowsa loguje sie i nagle zwiech kursor stoi w miejscu komputer tez . Pogrzebalem cos ze ekran byl czarny i komputer wydawal sygnal 1 i chyba 6 pojedynczych . Reset biosu i znow loguje sie a gdy juz chce ruszyc kursorem to sie zatrzymuje ... i zwiech . Wsadzilem radka x 1550 do starej plyty glownej gdzie max jest 4x agp i dziala zero zwiechow ... Pomozecie ?
  • Poziom 26  
    Wywal najpierw sterowniki od starej karty. Niby nic się nie powinno stać, ale różne rzeczy już widziałem. Po wsadzeniu karty reset biosa. Spróbuj też na innym zasilaczu, ale na zasilaczu, nie na produkcie zasilaczopodobnym. Poszukaj tematu "Czarna lista zasilaczy". Wesołych Świąt :)
  • Poziom 2  
    hmm czy moze byc to cos zwiazae z oblusga palita ? bo ten radek x1550 to palit
  • Poziom 29  
    Po 1. Nazwa tematu to nie miejsce na powitanie.
    Po 2. Zaczynasz od problemu, a potem podajesz specyfikację, ale ok to przejdzie.
    Po 3. cytuję: wydawał sygnał 1 i chyba 6 ... (to ile jest bardzo ważne, więc nie ma mowy o wpisaniu CHYBA)
    po 4. Gdybyś choć wykazał chęć przejrzenia forum i tzw czarnej listy zasilaczy (ale o tym za chwilę) to wiedział byś co jeszcze masz wpisać, np sprawdzić swoją specyfikację pod innym zasilaczem, bo twój to wyrób zasilaczo-podobny.
    Po 5. Nie napisałeś co już zrobiłeś, między innymi czy cokolwiek robiłeś ze sterownikami itd.

    Po 6. Czy karta ma dodatkowe gniazdo zasilania, a jeśli tak to czy ją zasiliłeś ? Choć nie do końca masz czym ...

    Itd. Ogólnie na chwilę obecną albo popraw posty, albo jak zobaczą to "Wyżsi" to poleci do kosza.
  • Poziom 22  
    Ta karta nie ma dodatkowego zasilania.

    Zasilacz jest z górnej półki czarnej listy moim zdaniem,do tej karty w sam raz...


    Firma karty nie ma żadnej różnicy,w senise ,czy ją robił palit czy gigabyte...

    Mimo to palit=szajs...

    W tą płytę nie warto niczego już inwestować ...hah sd ramy procek max. dureń na pokładzie...
    Nie lepiej za 300zł czegoś zwykłego skleić? ...