Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Mercedes W210, 98', brak migaczy, wycieraczek, centralnego, szyby.

Aleksander_01 22 Gru 2011 23:57 9788 6
  • #1 22 Gru 2011 23:57
    Aleksander_01
    Poziom 39  

    Witam.
    Auto jak w temacie.
    Usterka to brak kierunkowskazów (awaryjne są), nie działa wycieraczka, nie działa centralny zamek, brak możliwości opuszczenia szyb.
    Bezpieczniki sprawne, wszystkie zasilania są.

    Co dalej ?

    0 6
  • #2 23 Gru 2011 00:02
    Zico63
    Poziom 37  

    Aleksander_01 napisał:
    wszystkie zasilania są.

    No, chyba jednak - nie wszystkie... Podejrzewam uszkodzenie stacyjki, linia 15.

    0
  • Pomocny post
    #3 23 Gru 2011 00:07
    1078231
    Użytkownik usunął konto  
  • Pomocny post
    #4 23 Gru 2011 08:14
    matrixs
    Poziom 25  

    Miałem kolego identyczny przypadek. Nie miałem wycieraczek, kierunkowskazów, centralnego i szyb. Winnym okazał się moduł komfortu(chyba tak to się nazywa w mercedesie) znajduję się po prawej stronie u mnie przyczyną była wilgoć w kostce. Po oczyszczeniu wszystko działa. W załączniku masz fotkę jak wygląda.

    2
  • #5 26 Gru 2011 15:57
    Aleksander_01
    Poziom 39  

    Dzięki za odpowiedzi.
    Odpiąłem klemę z aku, wypaliłem sigareta i auto poszło. Już chyba trzecia lub czwarta tego typu usterka w mercach. Ostatnio miałem tak w A-klasie, wszystko normalnie pracowało, tylko deska była całkowicie ciemna, żadna kontrolka nie świeciła. to samo "lekarstwo" i auto chodzi.

    1
  • #6 26 Gru 2011 17:15
    emeryt2
    Poziom 42  

    No dobrze . Bardziej doświadczeni niż ja , powiedzcie , co się "wiesza" ,że niby reset przywraca funkcje?? Pytam poważenie , to nie 1 kwiecień.

    0
  • #7 26 Gru 2011 17:29
    Aleksander_01
    Poziom 39  

    emeryt2 napisał:
    No dobrze . Bardziej doświadczeni niż ja , powiedzcie , co się "wiesza" ,że niby reset przywraca funkcje?? Pytam poważenie , to nie 1 kwiecień.


    Na to pytanie nie znajdziesz jednoznacznej odpowiedzi. U mnie zawsze co innego.
    Natomiast w renówkach miałem kilka przypadków że program stracił zapisane dane. Wystarczyło odczytać ustawienia, a następnie zmodyfikować je do stanu aktualnego i wszystko zaczyna pracować normalnie.
    Podaję autentyczny przykład - brak możliwości załączenia klimy i tylnej szyby (grzanie), przyczyna - w sterowniku nie zapisane czy klima ręczna czy automat. Po odpowiednim wyborze wszystko wraca do normy.

    0