Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Dobry odkurzacz. Kwota do 500 zł. Proszę o propozycje.

ryholo 15 Dec 2004 15:46 16318 11
    ryholo
    Level 11  
    Nie wiem czy ten temat będzie odpowiedni na to forum, ale nie znalazłem lepszego miejsca więc zaryzykuje.
    Chcę kupić nowy odkurzacz tak w granicach 500zł
    Prośba jest co byście polecili, źeby dobrze, cicho odkurzał nie psuł się i był tani w eksploatacji.
    Dzięki za wszystkie porady
    Pozdrawiam
    thomas__1
    Level 23  
    Ja bym kupił piorący z filtrem wodnym ale za tą kasę to chyba tylko Wodnik zelmera.
    ryholo
    Level 11  
    No ponoć te piorące nie bardzo się sprawdzają, zanim się go przygotuje do tego prania to mopem opleci całą chałupę.
    Ja chcę tylko porządnie odkurzyć :)
    antenek
    Level 19  
    no nie warto tych piorących , one nie sa najlepsze . Ja polecam odkurzacze Zelmer bo sa bardzo ciche i bezawaryjne . Pozatym worki itp sa we wszystkich sklepach . Przestrzegam przed odkurzaczami z promocji nieznanych firm nie można do nich nic kupić nawet worków chyba tylko w sklepach gdzie sie kupiło ten szmelc pozatym 5 woreczków (1,2L poj) 32,00 zł .
    Niezłe sa tez panasonic i elektrolux z reszta nie miałem przyjemności
    pozdrawiam
    elektronikk
    Level 20  
    witam
    zgodze sie z antenkiem w zupełności zelmer i już w eksploatacji tani, u mnie padł włacznik po 12 latach , bez problemu kupiłem za grosze w sklepie "za rogiem";) i wszystko dzała ok , a odkurzam często :), w serwisie zelmer bywa rzadko to dobry sprzęt ,nie to co badziewia z jakichś promocji i marketów !
    ryholo
    Level 11  
    A na jakie parametry odkurzacza zwrócić uwagę?
    antenek
    Level 19  
    Moc ssania pobór mocy pojemność worka !!! i długość gwarancji . Kup popularny odkurzacz bo jak coś sie nie daj bóg sypnie to wszędzie cześci kupisz .
    Pozdo
    ryholo
    Level 11  
    A konkretniej trochę, jaka ta moc?
    I co powiecie o Philipsach, bo słyszałem, że są niezłe i też tanie w eksploatacji.
    Ryszard49
    Level 38  
    Zwróć uwagę na:
    •podciśnienie
    •pojemność zbiornika
    •jakie posiada filtry
    •czy posiada optyczny wskażnik stanu filtra
    •max pobór mocy
    •długość kabla
    •gabaryty
    •ciężar
    •czy posida schowek na wyposażenie na urządzeniu
    •automatyczne zwijanie kabla
    •długość kabla
    •jakie posiada wyposażenie standardowe (długość węża ssącego, rury ssącej rodzaj ssawki)
    •w jakiej cenie są wymienne torebki filtracyjne
    •nstępnie na wygląd i co najważniejsze - cenę
    CKsrv
    Level 32  
    emeryt wrote:
    Wodnik nie jest odkurzaczem piorącym, tylko odkurzaczem z filtrem wodnym. W sieci Selgros są (były) do kupienia za mniej niż 300 zł. Działa dość cicho i sprawnie. Ma tez mozliwość stosowania normalnych worków papierowych.

Nie prawda.
    Wodników jest czterech a conajmniej jeden jest piorący.

z www.zelmer.com.pl

"Do zadań specjalnych!
    Odkurzacze Wodnik Trio typ 619 to uniwersalny wielozadaniowy odkurzacz umożliwiający:
    zbieranie zanieczyszczeń suchych i mokrych z wykorzystaniem filtra wodnego i/lub worka papierowego,
    stosowanie kilku wariantów filtracji,
    pranie dywanów i wykładzin."

Wodnik Trio typu 619.5 E
    897 zł
    cena zawiera koszty przesyłki

-------------------------------------

"Odkurzacze Wodnik Duo typ 719 i Wodnik Duo Plus typ 819 to przykład, jak nowoczesna technika wykorzystując siły natury dba o każdy oddech, daje nowe nieoczekiwane możliwości. Jedyny w swoim rodzaju odkurzacz z filtrem wodnym i unikatową funkcją zawracania ciągu powietrza praktyczną przy suszeniu, zdmuchiwaniu itp. Standardowo wyposażony jest w zwijacz przewodu przyłączeniowego i schowek na drobne akcesoria, opcjonalnie - w elektroniczną regulację siły ssania i dodatkowy moduł filtracyjny z workiem papierowym."

Wodnik Duo PLUS typu 819.0 S
    521 zł
    cena zawiera koszty przesyłki
    jerzy555
    Level 12  
    Ponieważ ostatnio nabyłem odkurzacz więc podzielę się spostrzeżeniami. Jest to odkurzacz bezworkowy z systemem cyklonowym. Moc odkurzacza to 2000 Watów i siła ssania 420 W. Firma LG nie wypuściła jeszcze tego modelu odkurzacza na nasz rynek. Dostępne są tylko modele bezworkowe o mocy 1600 i 1700 watów. Mój odkurzacz jest niesamowicie silny, posiada jonizator powietrza a regulację obrotów i załączanie jest na uchwycie rury. Dostępny był na allegro, nowy(LG Cyking DX). Jestem bardzo zadowolony z niego. Pojemnik na kurz wyjmuje się łatwo i łatwo się go opróżnia. Wszystkie filtry są zmywalne(jest też Hepa 13). Według mnie rewelacja :)