Witam. Posiadam 2 glosniki tonsila jak w temacie 30/100/1 8R. Wszystkie dane do nich na stronie http://www.google.pl/search?q=cache:BN0G-_kqB...nowe_300.htm+tonsil+30/100/1&hl=pl&lr=lang_pl (model wyrozniony). Jak do tej pory znajdowaly sie one w kolumnach robionych na wzor altusow 300. Chcialbym wlasnie te glosniki wymienic z tych kolumn i wstawic zamiast nich mysle ze mocniejsze Truvox 1225 200W (czyli w kolumnie beda ten trvox 1225 , tonsil GDM 18/80 ten w aluminiowej oprawie, oraz gdwt 8/80) Ma to byc uzupelnienie dolu 2 subwoofery jak narazie na altronixach 15" obcietych na 150 Hz (niby 600W max jest napisane na magnesie
ale od czego trzebabylo zaczac). Czy bedzie to dobra konfiguracja satelit z tymi truvoxami czy jeszcze cos wymienic??
Po wymianie glosnikow zostana mi 2 tonsile 30/100/1 - dane do nich link powyzej. Chcialbym z nich zrobic 2 subwoofery i oddac je kuzynowi (muzyka klubowa) bedzie ich uzywal w domu i na malych imprezkach. Wiec pytanie jakie skrzynie do tego najlepsze by byly ( wymiary ) i jakie bass reflexy. Przyszlo mi tez na mysl zeby zrobic jeden na 2 glosnikach ale nie wiem czy to bedzie dobry pomysl.
Sory ze sie tyle napisalem ale musialem to jakos opisac w skrocie. A wiec czekam na kazde propozycje , jezeli o czyms zapomnialem to powiem w trakcie.
ps. Wymiary satelit to szerxgl.xwys 44x39x66 cm wytlumione w srodku gabka grubosci 2,5 cm (bass reflex srednica 7cm dlugosc 12cm)

Po wymianie glosnikow zostana mi 2 tonsile 30/100/1 - dane do nich link powyzej. Chcialbym z nich zrobic 2 subwoofery i oddac je kuzynowi (muzyka klubowa) bedzie ich uzywal w domu i na malych imprezkach. Wiec pytanie jakie skrzynie do tego najlepsze by byly ( wymiary ) i jakie bass reflexy. Przyszlo mi tez na mysl zeby zrobic jeden na 2 glosnikach ale nie wiem czy to bedzie dobry pomysl.
Sory ze sie tyle napisalem ale musialem to jakos opisac w skrocie. A wiec czekam na kazde propozycje , jezeli o czyms zapomnialem to powiem w trakcie.
ps. Wymiary satelit to szerxgl.xwys 44x39x66 cm wytlumione w srodku gabka grubosci 2,5 cm (bass reflex srednica 7cm dlugosc 12cm)