Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Komputer się nie załącza po instalacji sterowników do karty graficznej

edihadd 24 Gru 2011 08:43 1447 2
  • #1 24 Gru 2011 08:43
    edihadd
    Poziom 2  

    Witam
    Opiszę swój problem od początku. Po zrobieniu formatu systemu(win xp) chciałem zainstalować sterowniki do karty graficznej Geforce 8500 gt, lecz nie dało się zakończyć tej instalacji bo pojawił się czarny ekran i nic przez długi czas. Postanowiłem ściągnąć sterowniki ze strony nvidi i zainstalowałem je, gdy poproszono mnie o ponowne uruchomienia komputera myślałem, że wszystko będzie ok lecz.... Gdy załączał się komp pojawił się ekran z wyborem trybu awaryjnego normalnego itd, klawiatura w tym momencie nie reagowała i nie mogłem wybrać żadnego trybu więc poczekałem, następnie pojawił się czarny ekran potem na dosłownie ułamek niebieski(z jakimiś napisami) i system znowu zaczął się od początku uruchamiać,
    Proszę o jakieś porady

    0 2
  • #2 24 Gru 2011 08:49
    Joker.
    Poziom 30  

    Napisz jakie masz wszystkie części w komputerze.

    Na początek podmień zasilacz lub przełóż kartę graficzną do drugiego komputera aby zobaczyć czy działa na tych samych sterownikach.
    W folderze windows/minidump powinny być pliki z nazwą mini(...).dmp Jeżeli są to zamieść je na forum.

    0
  • #3 27 Gru 2011 13:07
    edihadd
    Poziom 2  

    No więc tak, odłączyłem kartę graficzną i system się uruchomił, w najbliższym czasie wezmę kartę graf i zasilacz do znajomego aby sprawdził je na swoim sprzęcie, bo wydaje mi się że nie jest to wina sterowników tylko karty lub zasilacza i coś z tego będzie najprawdopodobniej uszkodzone

    0