Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Lenovo Y530 - kłopot ze sterownikiem Bluetooth

Grecja 28 Dec 2011 12:41 5984 4
    Grecja
    Level 10  
    Witam. Niedawno przeinstalowałam system z Visty na Windows 7. Ściągnęłam sterownik do Bluetooth pod ten system, ale podczas instalacji wyskakuje mi komunikat "Nie wykryto żadnego urządzenia Bluetooth. Aby kontynuować instalację, należy upewnić się, że urządzenie Bluetooth jest prawidłowo podłączone"

Ktoś wie jak mam zainstalować ten sterownik? :|
    Vogelek23
    Level 34  
    Grecja wrote:
    Ktoś wie jak mam zainstalować ten sterownik?
    A czy bluetooth nie jest w tym modelu załączany tym samym włącznikiem (skrótem klawiszowym), co WiFi?
    Czy WiFi działa prawidłowo?
    Grecja
    Level 10  
    WiFi jest cały czas włączone i chodzi prawidłowo ("zasuwka" z boku komputera). Jest jeszcze kombinacja klawiszy Fn+F5 jednak nic się nie pokazuje (ikona z komputerem dającym sygnał).
    marek790524
    Level 16  
    Kupiłem właśnie takiego laptopa, po instalacji windows 7 64 bit nie wyskakują powiadomienia z używania klawiszy funkcyjnych i nie działa część dotykowa przycisków nad klawiaturą, sterowniki ze strony lenovo. Zainstalowałem 32 bitową wersję i po instalacji zarządzania energią wszystko działa i po naciśnięciu klawiszy Fn+F5 wyskakuje okienko włączenia łączności bezprzewodowej gdzie wi-fi jest włączone ale bluetooth trzeba zaznaczyć i dopiero wtedy zainstaluje sterowniki bo wcześniej był wyłączony i go nie wykrywa. Także za pomocą klawiszy funkcyjnych włączyć najpierw urządzenie bluetooth, nie wiem czy innym sposobem da się włączyć ale na 64bit był problem.
    pfpp
    Level 2  
    Późno odpowiadam , ale może komuś to pomoże. Na różnych forach pomocą jest podobno reset biosu. Nic bardziej mylnego. Mam Win 7 64-bit i również system nie mógł znaleźć urządzenia bluetooth. Dla Lenovo IdeaPad Y530 recepta jest prosta: instalacja programu Lenovo Energy Management, który umożliwia włączenie zarówno bluetooth jak i wifi. Oczywiście jest dostępny dla ww systemu na stronach ze sterownikami.