Witam!!!
Na wstępie powiem ze w kwestji xerokopiarke jestem totalna noga. (moja branża to telefony komórkowe). Ale jestem zmuszony przedstwić mój problem na łamach forum bo już nic więcej mi chyba nie pozostaje. Otóż tak. Zaczeło sie od tego ze zaczął sie palić lampa z tonerem, aż do czasu kiedy zaczęła migac (co oznaczało ze trzeba wymienic toner; wiem to na bank bo podczas startu developer bardzo długo dopierał sobie z kasteki toner (okolo 2-3min), a wczesniej operacja trawała max 30sek. Zamówiłem toner w Agawie do mojego typu xero kopiarki. Wezwałem serwisanta ktory robił wczesniej to xero, gdyz nie wiedziałem nawet jak uzupełnic toner
. Po uzupełnieniu przez niego toneru, kartki były bardzo ciemne, więc zwiął sie za regulacje. Tak to wyregulowal ze xero aktualnie nie nadaje sie do niczego. Robi na kartce bardzo duzo poziomych białych pasków oraz duzó ciemnych. Z tego co wiem wszystkie nastawy wyzerowal i robil wszystko od początku. Nawet licznik ktory mial prawie 600tys, teraz ma 000 006kopi. Xero bardzo dobrze sie sprawowało i nie było z nim wiekszych problemów. Moja prośba jest taka. Czy ktoś mógły mnie pokirowac krok po kroku, zebby zreaktywowac moje cudeńko (specjalista za dyche powiedział ze już nie ma do niego sił). Swoją drogą musiałem sam znależć kod do wejścia do trybu serwisowego (C-Inter-0-Inter), gdyz on wchodzich jakims swoim magicznym kodem i wtedy nie działał żaden test. Wielce sie zdziwil gdy powiedzialem mu o innym kodzie.
Z gory dziex za pomoc. Czekam na jakies propozycje.
PS. Odwdzięczę sie w ramach możliwości.
dodalem pliczek z ze skanem kopi z xero.
Na wstępie powiem ze w kwestji xerokopiarke jestem totalna noga. (moja branża to telefony komórkowe). Ale jestem zmuszony przedstwić mój problem na łamach forum bo już nic więcej mi chyba nie pozostaje. Otóż tak. Zaczeło sie od tego ze zaczął sie palić lampa z tonerem, aż do czasu kiedy zaczęła migac (co oznaczało ze trzeba wymienic toner; wiem to na bank bo podczas startu developer bardzo długo dopierał sobie z kasteki toner (okolo 2-3min), a wczesniej operacja trawała max 30sek. Zamówiłem toner w Agawie do mojego typu xero kopiarki. Wezwałem serwisanta ktory robił wczesniej to xero, gdyz nie wiedziałem nawet jak uzupełnic toner

Z gory dziex za pomoc. Czekam na jakies propozycje.
PS. Odwdzięczę sie w ramach możliwości.
dodalem pliczek z ze skanem kopi z xero.