Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Programator czasowy HWD-EF01 - czy da się przerobić i jak

konteno 28 Dec 2011 20:24 3572 6
    konteno
    Conditionally unlocked
    Witam, mam oto taki programator czasowy i nie jestem zadowolony z jego pracy . Ma on możliwość ustawienia do 8 programów czasowych ale co do czego to ma możliwość załączenia wszystkich programów na raz przy pomocy przycisku on-auto-off. W związku z tym chciałbym się dowiedzieć czy można przerobić ten programator by można było oddzielnie załączyć i wyłączyć każdy z tych 8 programów poprzez klawiaturę numeryczną i podłączyć wskaźnik LED załączenia każdego programu.
    Programator czasowy HWD-EF01 - czy da się przerobić i jak Programator czasowy HWD-EF01 - czy da się przerobić i jak Programator czasowy HWD-EF01 - czy da się przerobić i jak Programator czasowy HWD-EF01 - czy da się przerobić i jak Programator czasowy HWD-EF01 - czy da się przerobić i jak
    marcin44430
    Level 16  
    Nie ma takiej możliwości trzeba by to zrealizować programowo ,a samo dobranie się do mikroprocesora wydaje się już nie możliwe.Prościej byłoby zbudowanie tego od nowa niż jakiekolwiek przerabianie. :wink:
    konteno
    Conditionally unlocked
    Wiem o co chodzi . (płytka po lewej do "wywalenia") tylko czy nowa płytka z układami zmieści się w miejsce starej? Pozostaje problem wyświetlacza i części przycisków gdyż pasowałoby gdyby mogły zostać tam gdzie były do tej pory.
    Joker.
    Level 31  
    Przyciskiem "Timer" wchodzisz do ustawiania godziny załączenia/wyłączenia. W tym momencie przyciskiem "Res/Rcl" aktywujesz/deaktywujesz dany program.
    konteno
    Conditionally unlocked
    Dobrze by było ale nie ma tak lekko . Ten przycisk to usuwa ten program ale go nie wyłącza . Chciałbym by każdy program można było oddzielnie załączyć lub wyłączyć a nie wszystkie na raz.
    Programator czasowy HWD-EF01 - czy da się przerobić i jak Programator czasowy HWD-EF01 - czy da się przerobić i jak
    konteno
    Conditionally unlocked
    Temat śledzi 0 użytkowników
    Autor
    Wiadomość
    WoerGi
    Poziom 9
    Poziom 9

Miasto: Czestochowa
    punktów: 24.44
    Ofiarowanie punktów

Nowy post#1 Post autora tematu 19 Sty 2012 12:08
    Re: Programator czasowy HWD-EF01 - czy da się przerobić i jak
    Cytowanie selektywne - zaznacz tekst wiadomości i kliknij Odpowiedz z cytatem
    Nie rozumiem, skoro nie chcesz używać danego programu to po co go wyłączać nie lepiej skasować ?

[Regulamin, punkt 3.1.11 (dawniej 10.2). Mariusz Ch.]

----
    Wydzielono z tematu: Programator czasowy HWD-EF01 - czy da się przerobić i jak
    przez Mariusz Ch. dnia 19.01.2012 12:31

Nie chodzi mi o to że nie chcę korzystać z tego programu ale o to że chcę aby pozostał w pamięci ale załączał się wg mojego uznania a drugi pozostał wyłączony.
    Chodzi mi o to abym mógł korzystać z ciepłej wody kiedy jej potrzebuję.
    Taki tryb pracy o jakim piszę 2 posty wcześniej pozwalałby mi na załączenie ogrzewacza kiedy potrzebuję ciepłej wody.
    Mam w domu w kuchni w piecu kaflowym CO i cegiełkę do ogrzewania wody w bojlerze. A pali się u mnie w taki sposób że wkłada się rano takie ruszta {półka z grubych prętów zbrojeniowych } dzięki którym ogień pali się przy cegiełce i grzeje się woda w bojlerze ale kosztem tego w domu jest zimno.
    Po południu wyciąga się te ruszta i przerzuca się ogień na dolne ruszta przez co w domu jest ciepło ale kosztem wody w bojlerze która niestety dość szybko stygnie.
    Późnymi godzinami wieczornymi to nie ma ciepłej wody by wziąć prysznic. Programator ma ustawione kilka przedziałów czasowych które są dobrane tak jak przebiega taryfa z tańszą energią elektryczną (13.00-15.00)(22.00-06.00 a programator z bojlerem to chodzi około godziny od 10 wieczorem ) .Latem nie pali się w piecu więc bojler się grzeje od 13 do 15 i trochę po 10 wieczorem a zimą to grzanie w godzinach popołudniowych(13.00-15.00) jest zbędne bo bojler jest jeszcze ciepły ale po 10 to musi "pochodzić" więc sytuacja mało komfortowa (dodam że jest jeszcze program {niedziela 04.00-06.00}by również była ciepła woda oraz program 22.00 -06.00 do ładowania akumulatorów przez pozostawienie ich do ładowania małym prądem w nocy)