Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Toyota Avensis 2.0 D4D 1CD-FTV (CDT220) 2001, uszczelniacze wtryskiwaczy.

Przemo9826 28 Dec 2011 22:27 25887 17
    Przemo9826
    VIP Meritorious for electroda.pl
    Panowie, auto jak w temacie.

Poszukuję uszczelniaczy wtryskiwaczy, tych w kapie zaworowej, znaleźć jakoś nie mogę, podobno nie występują luzem lecz z całą kapą zaworową, prawda to?

Jak widać nie ma tych uszczelniaczy "luzem".
    wopor
    Level 32  
    Witam, teraz koledze nie sprawdze ale po nowym roku mam dostęp do 7-miu hurtowni online ale poszukał bym w AD-dakol, mam tera urlopa i zostawiłem laptoczka firmowego, a na marginesie skad kolega Przemuś wie żem brodaty :D ot jaki spieg :D .
    Przemo9826
    jarciu11, widziałem to zdjęcie, dlatego szukam. Przecież ktoś to produkuje i musi sprzedawać, nie wierzę też że małe chińskie rączki nie zerżnęły z oryginału i nie produkują tego :D

wopor, mod musi wszystko wiedzieć o użytkownikach :D Tak na prawdę, mówiąc brodaty miałem na myśli że z wielkim stażem w fachu, a że w prawdę trafiłem to przypadek ;)

AD dakol ni ma.
  • Helpful post
    wopor
    Level 32  
    A w inter carsie ,inter timie , fota, dakol teraz się łączy z Auto Distry.. i możliwe że mają zatwardzenie informatyczne bo zmieniają system i nie wszystko lata w nim ok, ale od nowego roku ma być miodzio :D , a cha jeszcze sprawdż a Arpolu , teraz się przygotuj do sylwestra a nie toyotki molestuj :D , powodzenia.
    jarciu11
    Level 19  
    Ja przerobiłem chyba wszystkie kąplety pod pokrywe i w żadnym nie było.. Jak znajdziesz daj znać czasem się przydaje. Nie bede musiał stosować tych ze sklepu rolniczego.
  • Helpful post
    robokop
    Przemek, daj zdjęcie z natury, z rozmiarami tego uszczelniacza. Nie ma cudów, coś musi dać się dopasować.
  • Helpful post
    robert56
    Level 17  
    do silników "cd" uszczelniacze z dekla zaworowego nie występują, oddzielnie można je kupić do silników "kd" np do land cruisera kdj120, z tego co pamiętam to pasują zamiennie
  • Helpful post
    wopor
    Level 32  
    Tak jak kolega Robert pisze pokaz nature i wymiary pewnie się dobierze toć nie ma takiej dziury co się nie da zatkać :D .
  • Helpful post
    jaek1970
    Level 16  
    Panowie , przerabiałem temat , nie występują oddzielnie i cena z pokrywą wysoka .
    Ja radze sobie w sposób następujący , kupuję uszczelniacze ( symering ) takie , aby średnica wewnętrzna uszczelniała wtryskiwacz , wewnętrzna średnica 5 mm mniejsza niż otwór w pokrywie po wydłubania starego i dotaczam tulejki redukcyjne z teflonu .
    Sprawują się idealnie i cena , chyba ze 30 zł
    Pozdrawiam
    Przemo9826
    Uszczelniacz od strony zasilania paliwa wtryskiwacza:

Średnica wewnętrzna 16mm.
    Średnica zewnętrzna 24mm.
    Wysokość 28

Toyota Avensis 2.0 D4D 1CD-FTV (CDT220) 2001, uszczelniacze wtryskiwaczy. Toyota Avensis 2.0 D4D 1CD-FTV (CDT220) 2001, uszczelniacze wtryskiwaczy.

Uszczelniacz "góry" wtryskiwacza:

Średnica wewnętrzna 29mm.
    Średnica zewnętrzna 47mm.

W środku wybite:

NOK 12
    EZ28192A0
  • Helpful post
    wopor
    Level 32  
    Przemuś robią to hiszpańskie ludzie ,jutro znajdę Ci numer indeksu tego uszczelniacza, ale w Polsce chyba nie sprowadzaja , wyleciało mnie z głowy, nazwa tej hiszpańskiej firmy ale sporo robią i jest na polskim rynku róznistych ich simeringów, a dopiero teraz jestem w domu i musiałem w Nowy rok :D kusić kolege balantynką by mi nowy piec zakładał do CO bo beretka 3 letnia uległa zagładzie, Pomyślności w Nowym Roku.
  • Helpful post
    robert_d_g
    Level 23  
    Uszczelniacze od strony zasilania paliwem są normalnie dostępne w serwisie albo sklepach z japońcami, uszczelniacze osadcze wtrysku jako pojedyńcze sztuki nie są dostępne, nawet w zestawach Gasket KIT, jedynie z całą pokrywą (zalecenie serwisowe), o szukaniu wedle oryginału można zapomnieć.
    Jeżeli uparcie dążysz do wymiany tych uszczelniaczy, to podpowiem, że idealnie pasuje simering półosi (nie ma znaczenia z jakiego auta bo wymiary masz - brakuje Ci jeszcze wysokości), mój sąsiad ten temat przerobił, już ponad rok jeździ na tym patencie i susza silnik obowiązuje.

Przykładowo https://online.hgtechnic.com/produkt/simmering-29-x-47-x-10-b2-nbr.html

W każdym dobrym sklepie moto takie simmeringi od ręki
  • Helpful post
    wopor
    Level 32  
    Jak sie uprzesz to wagum Ci dorobi, Przemuś niestety ale nie ma jako części zamiennej :cry: .
    Przemo9826
    Najbardziej chodzi o te od strony zasilania paliwem, te górne są suche.

No to trzeba będzie zadzwonić do toyoty.
  • Helpful post
    wopor
    Level 32  
    Wklep wagum w google i dzwoń do nich po zapoznaniu się z ofertą, do japońskich ludzi zawsze zdążysz ,chyba że ich trzęsienie zniszczy :D , czego im nie życzę. Te twoje uszczelniacze zajeły 4 godziny szperania nawet w USA szukałem, o europie nie wspomne ot jaki sprytny Przemuś w szukaniu zadań.
    Przemo9826
    No i Kolega robert56 rozbił bank :D

Wszyscy szukali tylko nie tam gdzie trzeba :D

Numery prowadzą do takich wyników:

Link

Co do "górnego" uszczelniacza, tak jak robert_d_g pisze chyba będzie dobrze, też po wpisaniu wymiarów wyskoczył mi uszczelniacz półosi w ASB.

Dziękuję Koledzy za pomoc.

Do robert56 lecą punkciki ;)

Uszczelniacze wymienione, tak wyglądają nowe:

Numer na dolnej naklejce to numer katalogowy, cena za sztukę 36 złotych w ASO Toyota.