Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Elektroda.pl
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Głośność Zestaw 2.1 wieża

29 Gru 2011 19:58 1311 4
  • Poziom 8  
    Witam
    Wczoraj do samego wieczora słuchałem muzyki w połączeniu wieży z laptopem przez kabel jack-jack jak to zawsze od ponad 8 miesięcy słucham wieczorami wszystko grało ok i głośno. Gdy rano włączyłem laptopa i podpiąłem kabel wieża na volume max zaczęła grać jak wcześniej na volume 5. Podobnie głośniki 2.1 na max jak na samym początku. Przeinstalowałem sterowniki kodeki itd i nadal to samo a w ustawieniach wszystko jest ustawione dobrze.

    Co może być tego przyczyną ? Jak to naprawić ?
  • Poziom 12  
    Witam. To wygląda na typowe zwarcie w gnieżdzie jack, lub puścił jeden z zimnych lutów trzymających gniazdo na płycie głównej. Pozdrawiam
  • Poziom 27  
    A ja wykluczam zwarcie i zimne luty, coś by się zmieniało przy ruszaniu kablem. Do autora, temat strasznie zagmatwanie i niezrozumiale napisany. Wytłucz jeszcze raz co się dzieje dokładnie i czy to samo się dzieje na wieży i głośnikach 2.1.
  • Poziom 8  
    Ok więc zacznę od samego początku. Wróciłem z pracy do domu koło godziny 20:00
    Włączyłem laptopa i wieże wpiąłem kable jack-jack 3.5mm i oczywiście sobie słuchałem muzyki. Nigdy nie było problemów zawsze wieża grała głośno na radiu jak i połączeniu z laptopem. Przez wyłączeniem laptopa wszystko działało.
    Dzisiaj rano otrzymałem nowy zestaw 2.1 głośników. Wszystko zostało dobrze wpięte, lecz coś to grało za cicho i nie wiedziałem czemu nowy towar gra tak cicho więc podłączyłem wieże i ona tak samo na maksymalnej głośności ledwo co grała tak cicho, że trzeba było koło niej stać. Oba kable nie są uszkodzone jak się nimi rusza testowałem też inne.
    Przeinstalowałem więc w laptopie sterowniki dźwięku i wszystkie kodeki na te ze strony producenta Toshiba jak zwykle, lecz to nie nie pomogło.

    Dodam, że laptop posiada wbudowane 2 głośniki koło ekranu i one grają normalnie .. cały czas tak jak od nowości. Wejście obok mikrofonu działa również, brak problemów.

    Nie ważne czy odtwarzam przez AIMP3 czy przeglądarkę internetową ponieważ dzieje się to samo.

    System operacyjny : Windows 7
  • Użytkownik usunął konto