Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Wkrętarka hilti ze 110V na 230V.

lukpio3 29 Dec 2011 22:25 4832 8
    lukpio3
    Level 21  
    Witam.
    Udało mi się zakupić naprawdę za bezcen prawie nówkę sztukę wkrętarkę hilti SD 5000. Problem polega na tym że jest to wkrętarka w wersji amerykańskiej na 110V. Chciałem się Was zapytać, poradzić, czy istnieje możliwość przerobienia jej w miarę tanim kosztem na 230V? Oczywiście jeśli okaże się że trzeba będzie wymienić cały silnik to raczej w grę nie wchodzi bo przeróbka tego kosztowała by tyle co nowa maszyna w Polsce więc wtedy wolał bym sobie kupić transformator ale może jest jakaś możliwość przeróbki tego nie drogo. Jeśli Ktoś potrafi pomóc to byłbym wdzięczny.
    Pozdrawiam.
  • Helpful post
    kreslarz
    Level 35  
    Jedyna możliwość to autotransformator 110/230V. Są na aukcjach odstępne od czasu do czasu. Trzeba znać moc maszyny, żeby dobrać właściwy.
    Przeróbka to przezwajanie wirnika i stojana - absolutnie nieopłacalne.
    lukpio3
    Level 21  
    Dzięki wielkie. Tak też właśnie myślałem. No nic, będę szukał tego autotransformatora. Dziękuje jeszcze raz.
    kizek
    Level 35  
    kreslarz wrote:
    Jedyna możliwość to autotransformator 110/230V.
    Koledzy 230/110V.
    kizek
    Level 35  
    kreslarz wrote:
    Trzeba znać moc maszyny, żeby dobrać właściwy.
    Kolego moc wkrętarki jest tu ważna.
    lukpio3
    Level 21  
    No to będzie zły bo z tego co patrzę na stronie producenta to znamionowa moc wyjściowa wynosi 710W
    lukpio3
    Level 21  
    Sprawa rozwiązana. Dałem do znajomego który przezwoił mi wirnik i stojan, kupiłem na allegro włącznik. Generalnie całość wyniosła mnie o wiele mniej niż zakup takiej samej wkrętarki w europie a przezwojenie stojana, wirnika i włącznik wyniosły mnie mniej niż miał bym teraz kupować autotransformator na taką moc. Pozdrawiam.