Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Kłopoty z Adobe Flash Player(?)

Rastafarai 30 Gru 2011 18:19 2700 7
  • #1 30 Gru 2011 18:19
    Rastafarai
    Poziom 8  

    Witam!
    Mam od kilku dni pewien problem. Co pewien czas cały system zaczyna się spowalniać , ścinać na ~1-2 min. Podczas tych "ścin" dźwięk staje się metaliczny/niezrozumiały , a grafika spada do tego poziomu, że kursor ledwo się porusza.
    W powiadomieniach widnieje wpis "Address a problem with Flash Player", więc automatycznie skojarzyłem te 2 fakty (nie wiem czy słusznie). Wykonałem polecenia co do tego problemu, czyli przeinstalowałem AFP, ale nic nie pomogło.
    Macie może jakieś sugestie co do tego? Liczę na waszą pomoc.

    Rastafarai

    0 7
  • #2 30 Gru 2011 18:46
    penigra
    Poziom 11  

    przyczyn może być wiele ale nie flash player.
    Oczyść system ze tzw. śmieci pomoże ci w tym Ccleaner galerutilties.
    wyłącz nie potrzebne procesy które uruchamiają się przy starcie systemu.
    Sprawdź usługi i zostaw te które są ci nie zbędne. Uruchom skanowanie wirusów, a jeżeli to nie problem przeinstaluj system i sformatuj partycje systemową.

    0
  • #3 01 Sty 2012 11:01
    Dydelmax
    Poziom 35  

    Witam.
    System oczyścić Odkurzaczem 12.6 z włączonym zaawansowanym filtrem - to jest podstawa. CCleaner też jest dobry, ale Odkurzacz ma większą bazę plików i lepiej czyści niepotrzebne pliki.

    penigra napisał:
    sformatuj partycje systemową

    Taka porada jest szkodliwa, ale są wyjątki. Jeżeli system (o którym nic nie wiemy) jest zainstalowany przez (nie wiemy jak długo autor ma zainstalowany system), to zbiera mnóstwo GB śmieci i szkodników. Jeśli jednym z tych szkodników jest Virut, wtedy, aby system postawić na nogi, trzeba sformatować dysk. Oczywiście znajdą się tacy, co napiszą "Miałem Viruta na 6000 plików systemowych, a system mi działał". Owszem, może i działał, ale co to za system, który co chwilę się sypie. Koniec OT.
    Wracając do tematu:
    1. Sprawdzić czy to samo dzieje się na innej przeglądarce.
    2. Sprawdzić czy to samo dzieje się na systemie uruchaminanym z Live-CD (np. Linuks, OpenSUSE).
    3. Przeskanować system pod kątem złośliwego oprogramowania przy pomocy antywirusa, np. NOD32, Kaspersky, Avast (oczywiście w systemie może być zainstalowany tylko jeden antywirus, bo dwa będą się "gryźć").
    Pozdrawiam

    0
  • #4 02 Sty 2012 15:44
    Rastafarai
    Poziom 8  

    Wasze porady dużo nie pomogły, ale te czyszczenie na pewno się przyda.
    Doszedłem chyba do przyczyny... Jest to ogromna ilość procesów svchost.exe(dokładnie 14), które po uaktywnieniu się zżerają mi ogromną ilość pamięci i spowalniają procesor. Mogę coś z nimi zrobić?

    0
  • #6 02 Sty 2012 17:30
    Rastafarai
    Poziom 8  

    Czy jest to bezpieczne?
    Uruchamiają one te usługi:
    svchost.exe 712 DcomLaunch, PlugPlay, Power
    svchost.exe 828 RpcEptMapper, RpcSs
    svchost.exe 900 AudioSrv, Dhcp, eventlog, lmhosts, wscsvc
    svchost.exe 984 AudioEndpointBuilder, CscService, Netman,
    svchost.exe 1012 AeLookupSvc, Appinfo, BITS, EapHost, gpsvc,
    svchost.exe 1044 EventSystem, netprofm, nsi, SstpSvc,
    svchost.exe 1376 CryptSvc, Dnscache, LanmanWorkstation,
    svchost.exe 1288 BFE, DPS, MpsSvc
    svchost.exe 1552 Akamai
    svchost.exe 1280 FDResPub, FontCache, SSDPSRV, upnphost
    svchost.exe 3596 WinDefend
    svchost.exe 3652 PolicyAgent
    svchost.exe 2784 swprv

    0