Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Yamaha RX-V667 nie działają frontowe głośniki

Diaderny 01 Sty 2012 11:00 1550 4
  • #1 01 Sty 2012 11:00
    Diaderny
    Poziom 2  

    Witam serdecznie Wszystkich użytkowników forum.
    Zdecydowałem się tu zajrzeć ponieważ od niedawna mam pewien problem z moim amplitunerem.
    A mianowicie mam w/w amplituner od roku do niego podłączone głośniki Harman Kardon HKTS 30 przez wejścia HDMI podłączyłem do niego tuner cyfrowy multimedia, PSP3 i TV LCD LG.
    Jak dotąd pracował bez zarzutów ale ostatnio przestały grać głośniki frontowe. Pozostałe działają. Przełączyłem je na zaciski głośników tylnych i działają, czyli głośniki są ok.
    Jak włączę funkcję 2hc stereo słychać tylko subwoofer na wszystkich innych ustawieniach grają tylko tylne subwoofer i centralny.
    Przestudiowałem instrukcję zrestartowałem wszystkie ustawienia do fabrycznych i nic.
    Może coś córka wcisnęła ale nie mogę dojść o co chodzi?
    Może ktoś miał taki przypadek.
    Pozdrawiam Tomek.

    0 4
  • #2 22 Mar 2012 17:40
    dimasinho
    Poziom 9  

    Mam dokładnie to samo z tym sprzętem, pomoże ktoś??

    0
  • #3 22 Mar 2012 20:03
    dida37
    Poziom 13  

    Diaderny napisał:
    od roku do niego podłączone głośniki Harman Kardon HKTS 30 przez wejścia HDMI

    Głośników nie podłącza się przez wejścia HDMI. I cały rok wytrzymałeś z takim połączeniem?

    0
  • #4 22 Mar 2012 20:14
    Diaderny
    Poziom 2  

    Przepraszam źle napisałem, głośniki oczywiście podłączone pod zaciski a przez HDMI miałem do ampi odłączone- PS, TV i tuner od Multimedia.

    0
  • #5 22 Mar 2012 20:31
    dimasinho
    Poziom 9  

    U mnie pomogło ponowne ustawienie zestawu głośników mikrofonem:) pozdrawiam!

    0