Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

HP designjet 500 przeskakująca terkocząca karetka

jac-sar 02 Jan 2012 12:37 1695 3
    jac-sar
    Level 9  
    Witam
    Mam problem z ploterem w czasie pracy karetka wydaje odgłosy przypominające terkotanie przeskakiwanie dzieje się to głównie na środku plotera i tylko w czasie pracy czy kalibracji koloru w momencie np ucinania papieru czyli w czasie kiedy przesuwa się powoli problem nie występuje zdążyłem w między czasie przeczyścić pręt po którym przesuwa się karetka potem także go naoliwiłem olejem silikonowym ale nic nie pomaga proszę o sugestie co może być przyczyną takiego stanu rzeczy pozdrawiam
    servicemen
    Level 28  
    Zobacz czy pasek zębaty nie jest uszkodzony.
    jac-sar
    Level 9  
    Witam dzięki za zainteresowanie. Pasek już oglądałem i niedawno go wymieniałem i wygląda na dobry. Ostatnio nawet odkręciłem od karetki ślizgi ,panewki nie wiem jak to się fachowo nazywa przeczyściłem i jak by na chwilkę było lepiej ale po 15 ruchach karetki terkotanie wróciło może jakieś jeszcze sugestie
    jac-sar
    Level 9  
    Witam i zrobiłem jak sugerował servicemen kupiłem nowy pasek założyłem i drukarka śmiga jak ta lala broniłem się przed nowym paskiem bo pierwszy mi wytrzymał 6 lat a drugi już tylko dwa może nie był oryginalny no ale teraz jest już ok dzięki i pozdrawiam