Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

ASUS AH4650 HD 1GB, sterowniki, win DT (win XP z SP3)

pawlo979 03 Jan 2012 11:03 3778 3
    pawlo979
    Level 10  
    Witam.
    Mam problem z zainstalowaniem sterowników tej karty. Pobrałem najnowsze stery ze strony producenta (instalowałem również z płyty).
    Problemy.
    Miałem w kompie kartę dźwiękową MINT, po zainstalowaniu sterowników karty dźwiękowej i karty graficznej system nie startuje tzn. pojawia się blue screen z komunikatami o Ati audio hd. Po odinstalowaniu karty dźwiękowej i nawet wyjęciu jej występują kolejne problemy.
    Dźwięk działa, grafika również lecz nie instaluje się Catalyst Control Center.
    System woła cały czas o stery Audio Hd.
    Po odpaleniu filmu na np. Youtube po 1-2 sekundach pojawia się bluescreen z komunikatem:
    stop 0x0000008e (0xc0000005, 0x00000000, 0xaae02a40, 0x00000000) bez dopiski ati audio hd
    Ten problem występuje również po odinstalowaniu wszystkich sterów od grafiki.

System WinDT`09 1.3 Final (XP z SP3).
    Płyta główna GIGABYTE K8U.
    Procek AMD Athlon 64 3200+ (2,21GHz).
    RAM 2,5GB.
    Grafika ASUS AH 4650 HD 1GB na AGP.

Proszę o pomoc.:)
    Kasek21
    Level 43  
    Tak bywa używając modyfikowanych wersji systemu.

Sterowniki do grafiki:
    http://support.amd.com/us/kbarticles/Pages/CatalystAGPHotfix.aspx

HD Audio:
    http://www.soft-go.com/dl/2/44607
    pawlo979
    Level 10  
    Dzięki za szybką odpowiedź.:)
    A więc tak.
    Najpierw wyczyściłem system ze starszych sterów.
    Po instalacji tych, które podałeś jest tak samo, tylko, że wreszcie zainstalował się CCC.
    Zainstalowałem również ten sterownik Audio, ale po restarcie kompa nadal pokazuję się kreator znajdowania nowego sprzętu i błąd sterownika.
    Generalnie ja właśnie nie chcę tego audio HD ale on mi tak go wrzuca sam i woła że błąd.
    Kiedyś jak stawiałem ten system WinDT, też były z tym problemy, ale rozwiązałem je w prosty sposób. Najpierw instalka sterów dźw. do karty Mint`a, a potem grafika i wyłączenie sterów dźwiękowych od grafiki jeśli się władowały. A tym razem nie mogę sobie z tym poradzić od wczoraj. Już nawet wyjąłem tego Mint`a.
    No i oczywiście po odpaleniu filmu na YT wita mnie BS.

Jak się naprawdę na to wszystko wkurzę do powrócę do Siódemki.
    jankolo
    R.I.P. Meritorious for the elektroda.pl
    pawlo979 wrote:
    System WinDT`09 1.3 Final (XP z SP3).

Wszelkiej pomocy - natychmiastowej, bezpłatnej i profesjonalnej - udzieli Ci support producenta posiadanego przez Ciebie systemu operacujnego. Nasze forum nie jest kompetentne w sprawach tego systemu. Temat zamykam.