Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Canon NP 6317- brudzenie .

cFiet 04 Sty 2012 15:03 1629 5
  • #1 04 Sty 2012 15:03
    cFiet
    Poziom 9  

    Witam, mam problem z kopiarką Canon np 6317. Wymieniłem bęben+ listwa, w utrwalaniu wałek teflonowy i czyszczący. Niżej zamieszczam skan. Dodam że brudzenie nasila się kiedy ustawiam zaciemnienie na manual. Na trybie auto jest całkiem znośnie.Druga sprawa to zabrudzenia w równych odległościach- bęben sprawdziłem nie ma śladu ryski. Lampa + optyka pod blachą wyczyszczona. z góry dziękuje za sugestie.
    Canon NP 6317- brudzenie .

    0 5
  • #2 04 Sty 2012 17:34
    anty35
    Poziom 26  

    A regulowałeś pokrętłem który znajduje się obok bębna -możesz rozjaśnić lub przyciemnić lekko pokręcić nim.Nic nie piszesz czy czyściłeś elektrodę ,siatkę ?

    0
  • #3 04 Sty 2012 17:56
    copyman
    Specjalista - kserokopiarki

    Wyreguluj ekspozycję i sprawdź czy przesłona nie jest poskręcana na skanerze. Co do brudzenia regularnego proponuję obejrzeć wałek magnetyczny. Ilość powtórzeń byłaby prawdopodobna do jego średnicy.

    C.

    0
  • #4 04 Sty 2012 19:30
    cFiet
    Poziom 9  

    elektrodę i siatkę sprawdzałem zapomniałem dopisać... Nie regulowałem nic pokrętłem, jutro spróbuje jak będę przy maszynie i przy okazji sprawdzę wałek magnetyczny.Na chwilę obecną dzięki za podpowiedzi.

    0
  • #5 04 Sty 2012 21:15
    sebagut
    Poziom 17  

    też obstawiałbym wałek magnetyczny, a możne wina tonera. to podobna wywoływaczka co NP 1215 itd. więc jak jest możliwość....sprwadzić

    0
  • #6 05 Sty 2012 09:41
    cFiet
    Poziom 9  

    zrobione. udało mi się zdjąć z magnetycznego zabrudzenia. Wyczyściłem też dolną elektrodę dokładnie i wydruki są czyściutkie. Dziękuje wszystkim za pomoc. do zamknięcia.

    0
  Szukaj w 5mln produktów