Witam! Mam problem z autem OPEL CORSA 1.2 16V EASYTRONIC jakiś czas temu pojawiły się problemy ze skrzynią, czasem nie przełączała biegu, wywalało F na wyświetlaczu. Po ponownym odpaleniu wracało do normy. Stwierdziłem że problem leży po stronie silników krokowych wybieraka, więc wymontowałem je z auta obejrzałem (z przodu z tyłu
)i zamontowałem z powrotem, od tego momentu auta nie da się uruchomić a N na wyświetlaczu miga i wtedy jest aktywny błąd p1729.
Wywala też masę innych błędów np. p1710, p1711, p1712 od czujników obrotu kół, czyli komputer myśli że jest na jakimś wysokim biegu i ma problem czemu koła się nie obracają (tak myślę) ale nie są one aktywne wyskakują jak bawię się joystickiem.
Czy trzeba teraz skrzynie w jakiś sposób nauczyć biegów? Proszę o pomoc. Błagammmmmm

Wywala też masę innych błędów np. p1710, p1711, p1712 od czujników obrotu kół, czyli komputer myśli że jest na jakimś wysokim biegu i ma problem czemu koła się nie obracają (tak myślę) ale nie są one aktywne wyskakują jak bawię się joystickiem.
Czy trzeba teraz skrzynie w jakiś sposób nauczyć biegów? Proszę o pomoc. Błagammmmmm