Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

renault clio II 1,5 dci 2002r nie odpala po dłuzszym postoju

piotrek0912 05 Jan 2012 19:32 5563 9
Automation24
    piotrek0912
    Level 2  
    Rano mam problem z odpaleniem silnik kreci bateria ok.
    próbowałem przewodami z innego samochodu (dostawczaka) wtedy zazwyczaj za trzecia próbą przekręcenia kluczyka clio odpala i chodzi bez zarzutu po kazdorazowym postoju odpala bez problemu, ale rano znów problem...
    proszę o sugestie
  • Automation24
    Anonymous
    Anonymous  
  • Automation24
    piotrek0912
    Level 2  
    witam
    założony już zaworek jeden na powrocie paliwa wcześniej a drugi w tym tygodniu między filtrem a pompą aby wyeliminować ewentualną nieszczelność gruszki paliwo jest w przewodach rano
    wymieniałem również czujnik położenia wałka rozrządu bo wczesniej nie odpalał za pierwszym razem tylko za drugim
    s.q
    Level 21  
    borsche wrote:
    Wymień gruszkę lub załóż zaworek zwrotny.

Jak by miał być zaworek, to producent by to przewidział.
    Usuń nieszczelność.
    piotrek0912
    Level 2  
    usuń nieszczelność
    czyli?
    w przewodach paliwowych jak juz pisałem rano paliwo jest

dlaczego odpala jak dostaje prąd z innego samochodu?? a na swojej bateri nie da rady?
    WarszawaAa1
    Level 8  
    Mam ten sam problem ja mam na benzynę, wymieniłem czujnik wału i cewkę zapłonową i świece, nic nie pomaga rozwiązałeś problem ?
    qwart
    Level 26  
    piotrek0912 wrote:

Odepnij akumulator i podłącz przewody rozruchowe do (dostawczaka) na noc,rano spróbuj odpalić.Jeżeli bez problemu odpali,to masz problem z baterią.Przy słabym akumulatorze immobilizer odcina rozruch.
    WarszawaAa1
    Level 8  
    qwart wrote:
    piotrek0912 wrote:

Odepnij akumulator i podłącz przewody rozruchowe do (dostawczaka) na noc,rano spróbuj odpalić.Jeżeli bez problemu odpali,to masz problem z baterią.Przy słabym akumulatorze immobilizer odcina rozruch.

Podpiąłem pod drugi aku i dalej tak samo, akumulator ma 2 miesiące przy odpalaniu pokazuje 11v cały dzień odpala od strzału, rano jak już odpali to od razu mogę odpalać i gasić i bez problemu, jak postoi przez weekend to odpala chyba za 15 lub 20 razem . mam model Renault clio 3 2006 1.2 benzyna
    qwart
    Level 26  
    Czy jak postoi długo to na innym akumulatorze również odpala za 15 lub 20 razem?
    WarszawaAa1
    Level 8  
    tak na innych akumulatorach również jest problem, do teraz sprawdziłem ;- przepustnica przeczyszczona, świece wymienione, czujnik położenia wału wymieniony, brak błędów w komputerze. zauważyłem kolejny objaw słyszę syczenie podczas pracy silnika ale nie mogę zlokalizować miejsca syczenia typy jakby uchodziło powietrze, szukałem nieszczelności, ale wszystkie gumowe przewody, są całe, przy opaskach również brak dziury