Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Europejski lider sprzedaży techniki i elektroniki.
Proszę, dodaj wyjątek elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Whirlpool ADG 9540 - miga tylko dioda start

TomekTarczynski 06 Sty 2012 10:37 3015 2
  • #1 06 Sty 2012 10:37
    TomekTarczynski
    Poziom 2  

    Kilka dni temu nieopatrznie uruchomiłem zmywarkę oraz pralkę w tym samym czasie, skończyło się tym, że korki poszły. Po włączeniu korków pralka uruchomiła się sama, natomiast z uruchomieniem zmywarki poczekałem na koniec prania.

    Po uruchomieniu zmywarki obserwowalne są następujące rzeczy:
    - Dioda start miga z częstotliwością 2 razy na sek.
    - Żadna z diod odpowiedzialnych za to co robi akurat zmywarka się nie świeci
    - Przez jakieś 15sek. zmywarka wydaje odgłosy, a potem przestaje.
    - Zmywarka nie pobiera wody (po tych 15 sek. jest sucho)

    Proces jest powtarzalny - zmywarka zachowuje się za każdym razem tak samo.
    Próbowałem wlać wodę do środka a następnie uruchomić zmywarkę, woda została wypompowana ze środka.

    Dzisiaj po kolejnej próbie uruchomienia zmywarki dioda start przestała migać. Udało się uruchomić normalnie program (diody pokazujące co aktualnie robi zmywarka działały normalnie), doszedł on nawet do końca, ale po ukończeniu sytuacja się powtórzyła czyli znowu miga tylko dioda start.

    Byłbym bardzo wdzięczny za jakieś porady czym może to być spowodowane.

    2 2
  • #2 06 Sty 2012 11:22
    karol5608
    Poziom 28  

    A czy ta dioda nie miga w jakiejś sekwencji? Np 5X i przerwa i tak w kółko?

    0
  • #3 06 Sty 2012 11:46
    TomekTarczynski
    Poziom 2  

    Nie, miga bardzo regularnie 2 razy na sek.
    Po otwarciu drzwi, bądź ustawieniu na brak programu przestaje migać.

    0
TME logo Szukaj w ofercie
Zamknij 
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
TME Logo