Jeśli wszystkie pozostałe czujniki są sprawne to ten czujnik temp. powietrza ma marginalne znaczenie. Jak Cię to tak bardzo męczy mogę spróbować doszukać się warunków granicznych przejścia sondy do pracy w pętli zamkniętej, ale w ciemno mogę strzelać, że jednym z nich jest temperatura silnika (chłodziwa) i te 60*C by mogło pasować. Porównaj sobie moc (rezystancję) grzałki w sondzie Golden Lodge i oryginalnej BOSCHa, mogą się się różnić - zapewne GL będzie miała wyższą rezystancję/mniejszą moc. Grzałka sondy w tym systemie jest zasilana bezpośrednio z przekaźnika pompy paliwa i grzeje cały czas.
Nie ręczę też za poprawny przelicznik temperatury powietrza, choć jeśli temp. silnika jest zgodna z rzeczywistością to i powietrza powinna być, bo we wszystkich ECU do jakich mam opisy obydwa czujniki mają tę samą charakterystykę i tą samą formułę konwersji.
Nie ręczę też za poprawny przelicznik temperatury powietrza, choć jeśli temp. silnika jest zgodna z rzeczywistością to i powietrza powinna być, bo we wszystkich ECU do jakich mam opisy obydwa czujniki mają tę samą charakterystykę i tą samą formułę konwersji.