Witam, nie wiem czy to tak powinno być czy nie, chłodziarko-zamrażarka w/w (dwa agregaty Danfossa) ostatnio zauważyłem, że zamrażalnik jakby cały czas pracował, albo za często, w związku z tym wyczytałem w instrukcji, że za gruba warstwa lodu może prowadzić do zbyt częstego włączania się zamrażalnika, więc ją odmroziłem, i tam pracuje
30 minut praca
25 minut postój
2 minuty praca
12 minut postój
30 minut praca
25 minut postój
10 minut praca
czy te czasy są dobre, jakoś nie równo jak dla mnie, czy agregat zamrażalnika tak często powinien się uruchamiać, jak nawet nie są otwierane drzwi od niego, kiedy lodówka wie, że powinna uruchomić agregat. Może to laickie pytania, ale....
czy można zrobić tak, aby agregat włączał się rzadziej ?, czy 2 KWh na bobę zużycie energii przez taką lodówkę to dużo ?.
Pozdrawiam
30 minut praca
25 minut postój
2 minuty praca
12 minut postój
30 minut praca
25 minut postój
10 minut praca
czy te czasy są dobre, jakoś nie równo jak dla mnie, czy agregat zamrażalnika tak często powinien się uruchamiać, jak nawet nie są otwierane drzwi od niego, kiedy lodówka wie, że powinna uruchomić agregat. Może to laickie pytania, ale....
czy można zrobić tak, aby agregat włączał się rzadziej ?, czy 2 KWh na bobę zużycie energii przez taką lodówkę to dużo ?.
Pozdrawiam