Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Search our partners

Find the latest content on electronic components. Datasheets.com
Elektroda.pl
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Przejściowy brak mocy peugeot 206 1.4hdi

gosiek288 09 Jan 2012 20:46 3871 4
  • #1
    gosiek288
    Level 2  
    Witam mam problem z moim autkiem mianowicie ma chwilowe braki mocy w trakcie jazdy zamula go czujnik sie odzywa ale zadna kontrolka sie nie pali obroty dochodza do 2800max i po chwili problem mija. Pierwsze podłączenia pod kompa wykazało wtryski-naprawiłam chociaz okazało się ze nie była to konieczność ale z autkiem bez zmian. Następnie odłaczyłam zawór Egr, przepływomież, filtr powietrza wymieniłam i na koniec filtr paliwa co pomogło ale tylko dwa dni był spokój, a i jeszcze wlałam ,,formułę do diesla,, do pełnego baku. Niestety dalej nie wiem co go boli bo kolejne podłączenie pod kompa pokazało tym razem czujnik temp. powietrza i przewody temp. powietrza zastanawiam sie zatem czy lepiej jechac do ASO czy do mechanika tym bardziej ze znajomy podpowiedział ze to czujnik na turbinie-który niestety nie wiem gdzie jest:( ktoś doradzi??
    Ethernet jednoparowy (SPE) - rozwiązania w przemyśle. Szkolenie 29.09.2021r. g. 11.00 Zarejestruj się za darmo
  • #2
    colin555
    Level 27  
    gosiek288 wrote:
    czujnik sie odzywa


    co mówi?

    gosiek288 wrote:
    znajomy podpowiedział ze to czujnik na turbinie


    zrób zdjęcie tego czujnika

    a juz po wszystkim odkręć katalizator i go sobie obejrzyj od środka
  • #3
    gosiek288
    Level 2  
    jedynie w momencie jak zamula pojawia sie sygnał dźwiękowy nic poza tym tylko pik:(
  • #4
    krzysiek113
    Level 11  
    witam,proponuję wymienić przepływomierz powietrza ponieważ praktycznie jego uszkodzenie nie jest sygnalizowane kontrolką silnika i wymiana tylko na nowy i najlepiej oryginał,co do filtra to raczej odpada ponieważ byłby jakiś błąd z nadzorem niskiego ciśnienia paliwa.
  • #5
    gosiek288
    Level 2  
    Odpięłam przepływomierz i jeździłam bez niestety to nie pomogło.