Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Jakie głośniki wybrać do 400 zł

waldemareczek 10 Jan 2012 23:44 4000 7
    waldemareczek
    Level 11  
    Witam
    Chcę kupić głośniki do przednich drzwi do peugeota 206, wcześniej miałem helixy dark blue 62.1 teraz szukam czegoś lepszego w granicy 400 pln :) głośniki muszą być dwudrożne i odseparowane. Znalazłem takie coś http://allegro.pl/crunch-mxb-6-2c-glosniki-zestaw-165mm-w-wa-i1998221310.html ogólnie o tych głośnikach mało jest w sieci :( Co możecie mi o nich powiedzieć, może macie jakieś inne propozycje ? :). W aucie słucham przeważnie muzyki rockowej czasem filmowej. Radio jakie posiadam to clarion dxz-788rusb wzmacniacz którym napędzam przednie głośniki to jbl gto 4060 on również napędza subwoofer

Podpisujemy linki.
    w0jta5
    Level 15  
    A drzwi wygłuszone?
    Jeśli tak to może Helix HSX 236/G
    :D
    Jeśli nie wygłuszone, to najpierw wygłusz i zobacz jak DB gra.
    waldemareczek
    Level 11  
    Drzwi są dobrze wygłuszone matami :)
    w0jta5
    Level 15  
    Bardzo dobrze.
    Nad zmianą wzmacniacza też możesz pomyśleć.
    waldemareczek
    Level 11  
    Mam okazję kupić hertze hsk 165.4 w dobrej cenie, słyszałem ze w nich lubią się palić tweetery
    Zladok
    Level 21  
    Jeśli zestaw głośników będzie prawidłowo podłączony poprzez fabryczne zwrotnice, a wzmacniacz będzie prawidłowo wyregulowany - pojęcie o spalonych tweeterach ciebie nie będzie dotyczyło. Oczywiście, jak ktoś da np. 200w na zestaw 100w + gain odkręcony na max + max vol. na radiu na dłuższą metę - to będzie miał wędzarnie gwarantowaną.
    W zestawie Polk Audio SR 6500 - miałem fabrycznie w zwrotnicach żarówki/bezpieczniki na wypadek zbyt dużej mocy, ale nie przypominam sobie, żebym kiedykolwiek widział je zapalone.