Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Wybór stacji lutowniczej do ok 200 zł

Czeczen3 12 Jan 2012 20:05 2559 5
    Czeczen3
    Level 11  
    Witam,za niedługo mam zamiar kupić sobie stację lutowniczą.
    Będzie potrzebna głównie do szkoły,ok 5 godzin w tygodniu.
    W moim mieście znalazłem takie :
    ZD931
    ZD937
    LF369d
    ZD929c
    Czy te stacje są godne polecenia?
    Najlepiej dla mnie wypada ZD929c,ponieważ jest dosyć mała,a nie chcę targać do szkoły wielkiego kloca,po drugie wolę regulację potencjometrem,po trzecie nie jestem przekonany co do tych druciaków,pracowałem na xytronic 137esd i jakoś wolę zwykłą gąbkę.
    Mogę kupić tą 929c za 220 zł,ale na allegro kosztuje 150 zł
    No i jeszcze mam na oku stację WEP 937D+ z grzałką Hakko,no i ma 60W.
    Pokrentz
    Level 22  
    A może taką: Solomon Pensol SL-10 też z alledrogo? Kosztuje poniżej 200 zł.
    W sumie taką przez 2 lata zarabiałem na chlebek i sobie chwaliłem. Mozna kupic tez nieco droższą SL-20 z potencjometrem obrotowym i wyświetlaczem typu "bargraph" na LED-ach - teraz taka mam i absolutnie nie narzekam. Narzędzia lepiej od razu kupić w miare porządne - najlepsze, na jakie Cie stać - tak, żebyś za nie płacił tylko raz.
    rossa
    Level 17  
    ja kupiłem za 100 zł w gotroniku zhaoxina 936D, 60W, cyfrowa regulacja, nagrzewa się w ciągu 15 sekund, mi pasuje. Sądze, że będziesz z niej zadowolony. Poza tym jest do niej pełno grotów za 10 zł.
    Czeczen3
    Level 11  
    Witam,niestety budżet mi się zmniejszył,musiałem opłacić internet i teraz mam max 170 zł,więc mogę kupić co najwyżej tą zd929c
    Volumne
    Level 10  
    Pośród tych stacji polecam Stację lutowniczą PT937 szybko się nagrzewa,ma wyświetlacz temperatury i spełnia moje oczekiwania