romeok01 wrote:a ten lan w dekoderze Tp to ich wymysł nie wiem po co.
no właśnie ja też nie wiem po co ,a przed zakupem kompatybilnego sprzętu dobrze by było wiedzieć.
narazie napisałem zapytanie w sprawie tego tunera.
zobaczymy co odpowie gość
Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over thereQuote:A po pytaniu co poleca do tepsy odpisał:Jeżeli chodzi o telewizję TP z Neostrady to nie będzie współpracował ten tuner
Quote:Pod telewizję TP z Neostrady my nie mamy żadnych tunerów niestety
Quote:Dekoder z pilotem stanowi własność TP i jest oddawany do używania Abonentowi na zasadach określonych w Umowie
_TomeQ wrote:Ja też tak uważam że podpięcie do LAN będzie potrzebne, ale może niekoniecznie przy innym dekoderze niż tym z TP. Tak jak pisałem wcześniej najlepiej puść sobie skrętkę i wykorzystaj odpowiednie żyły do podpięcia LAN i 2 żyły do splitera. Wybierasz sobie 2 pary żył i wpinasz je w porty 1,2,3,6 z czego pary dajesz odpowiednio w 1+2 i 3+6.
Uważam że kupno SHD 85 było błędem, trzeba było zakupić to co kolega tam pisał wcześniej i mieć porządny dekoder a nie to COŚ z tp.
Kolego jak zrobisz tą telewizję napisz proszę bo ja mam teraz marne fundusze i nie chce się wpychać w to bo nie mam z czym. Jak możesz napisz jakiego splitera użyłeś a najlepiej całą konfigurację sprzętową.
Dzięki z góry.
romeok01 wrote:Tylko raczej do splittera bedą potrzebne 4 przewody, bo nowsze splittery wykorzystują 4 przewody, a nie dwa.
_TomeQ wrote:romeok01 wrote:Tylko raczej do splittera bedą potrzebne 4 przewody, bo nowsze splittery wykorzystują 4 przewody, a nie dwa.
No właśnie mcg1ver o to mi chodziło że jednym kablem możesz załatwić sprawę podpięcia LAN i splitera wykorzystując 4 dodatkowe żyły które nie są używane. Czyli jeżeli masz skrętkę puszczoną do pokojów to masz sprawę kabli załatwioną.
O tym cały czas pisałem a schemat można znaleźć wpisując u wujka google
_TomeQ wrote:Czekam z niecierpliwością jak to zrobisz bo mnie aż tutaj nosi.
mcg1ver wrote:jak się wkurzę to wywalę te trójniki i po prostu na końcach przewodu zakuje po 2 wtyczki na stykach 1,2,3,6
mcg1ver wrote:co do sprzętu w sieci to nie mam podpięte nic czego bym nie potrzebował
mcg1ver wrote:Splitera jeszcze nie kupiłem