logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy AMD Athlon 250 X2 może działać na innej płycie głównej? Czarny ekran po restarcie

piotrek000.0 13 Sty 2012 20:40 940 7
REKLAMA
  • #1 10392631
    piotrek000.0
    Poziom 2  
    Witam ! Czy jest możliwość naprawy tego procesora ? Problem jest taki że komputer pracował normalnie instalowałem jakiś program (chyba antywirusa) po zainstalowaniu programu trzeba było uruchomić ponownie komputer więc kliknąłem ok. Komputer od tej pory pokazuje tylko czarny obraz, brak jakiej kolwiek reakcji. Z początku myślałem że to płyta główna (Asrock n68c-s UCC) oddałem na gwarancje i okazało się że płyta jest dobra, brak uszkodzeń. Reszta podzespołów także jest sprawna, więc wychodzi że z procesorem jest coś nie tak.. Czy procesor mógł by chodzić na innej płycie głównej poprawnie.? bo czytałem że też m.in. od tego zależy ale wcześniej płyta bardzo dobrze chodziła z tym procesorem także nie wiem. Jak myślicie .???
  • REKLAMA
  • #2 10392656
    bodziom257
    Poziom 21  
    Ocena: 17
    piotrek000.0 napisał:
    Czy procesor mógł by chodzić na innej płycie głównej poprawnie.?

Jeżeli nie sprawdzisz to się nie dowiesz.
    Gdy uruchamiasz komputer nie słychać żadnych piknięć, nic nie wyświetla się na monitorze?
  • REKLAMA
  • #3 10392661
    piotrek000.0
    Poziom 2  
    Żadnej reakcji nie ma, tylko czarny obraz..
  • REKLAMA
  • #4 10392683
    bodziom257
    Poziom 21  
    Sprawdź jeszcze monitor na innym komputerze.
    Podaj markę i model zasilacza.
  • REKLAMA
  • #5 10392716
    piotrek000.0
    Poziom 2  
    Monitor jest z pewnością dobry bo sprawdzałem z innym komputerem i chodzi jak należy, zasilacz jest nowy (modecom logic 500w) też sprawdzałem w innym komputerze, działa jak należy.
  • #6 10392745
    bodziom257
    Poziom 21  
    Więc pozostaje sprawdzenie procesora w innym sprzęcie.
  • #7 10392770
    piotrek000.0
    Poziom 2  
    Właśnie nie mam bardzo u kogo sprawdzić. Jak procesor będzie zepsuty to jest jakaś możliwość naprawy .? ile by to mniej więcej kosztowało?
  • Pomocny post
    #8 10392792
    bodziom257
    Poziom 21  
    Oddaj go do jakiegoś serwisu komputerowego to ci sprawdzą może nawet za darmo.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z procesorem AMD Athlon 250 X2, który po restarcie komputera wyświetla tylko czarny ekran. Po sprawdzeniu płyty głównej Asrock n68c-s UCC oraz innych podzespołów, które okazały się sprawne, użytkownik zastanawia się, czy procesor może działać na innej płycie głównej oraz czy istnieje możliwość jego naprawy. W odpowiedziach sugerowane jest sprawdzenie procesora w innym komputerze oraz skorzystanie z usług serwisu komputerowego, który może pomóc w diagnostyce.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA