Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Rozrusznik silnika 4CT90, cofie z powrotem zębatkę bendixa.

johnybx 14 Jan 2012 17:04 2112 4
    johnybx
    Level 11  
    Witam!!Mam problem z rozrusznikiem w silniku jak wyżej(samochód Lublin II)Podczas odpalania silnika jak silnik już zaczyna chwytać cofie spowrotem zębatkę bendixa tak podczas odpalania potrafi parę razy cofnąć.Wymieniłem ju z na nowe bendix, automat zał. oraz wieniec na kole zamachowymi w dalszym ciągu nie ma żadnej poprawy !! proszę podpowiedzcie cos??
    Cowboy zagrabie
    Level 31  
    Nie do końca jestem w stanie to wyjaśnić, ale małem tak w mercedesie W123. Pomogła wymiana świec żarowych. Chyba w momencie kiedy rozrusznik osiąga pewną prędkość obrotową zaczyna działać jak prądnica i zerują się potencjały na zasileniu automatu. A jeżeli następny cylinder nie podejmie pracy to obroty spadają i po robocie.
    Moderated By robokop:

Co za bzdura....

robi1214
    Level 31  
    Wymień jeszcze raz bendix cudów niema
    johnybx
    Level 11  
    robi1214 wrote:
    Wymień jeszcze raz bendix cudów niema

bendix też nowy a pozatym jak patrzyłem na rozrusznik przy sciagnietej skrzyni biegów to jego poprostu cofa spowrotem tak że traci kontakt z wiencem!!
    robokop
    VIP Meritorious for electroda.pl
    To znaczy że masz elektrowłącznik do d...y, ewentualnie podniszczona instalacja powoduje obniżenie wartości napięcia podczas rozruchu do granicy zadziałania elektromagnesu. Cudów nie ma.