Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Renault Laguna II - żółty napis SERVICE, inspekcja ustawiona na 30km

kidu22 14 Jan 2012 21:27 85086 50
    krzysiekg7
    Level 16  
    Tak tylko podrzuciłem pomysł, w tamtym roku miałem taki przypadek, że świecił się sam Service a po ustawieniu zbieżności przestał. A czy miało to związek z ukł kontroli trakcji czy z czymś innym nie wiem.
    ozi-77
    Level 16  
    krzysiekg7 wrote:
    Tak tylko podrzuciłem pomysł, w tamtym roku miałem taki przypadek, że świecił się sam Service a po ustawieniu zbieżności przestał. A czy miało to związek z ukł kontroli trakcji czy z czymś innym nie wiem.
    Dlaczego moderator nie usuwa takich głupich postów???

Dodano po 6 [minuty]:

Pewnie ma spaloną żarówkę z oświetlenia tablicy rejestracyjnej, a świeci cały czas bo ma światła ustawione żeby zapalały się po załączeniu zapłonu?
  • Helpful post
    robokop
    VIP Meritorious for electroda.pl
    krzysiekg7 wrote:

Bo ten aż tak do końca głupi nie jest, aczkolwiek mało prawdopodobny - teoretycznie ustawienie kierownicy do jazdy na wprost przy źle ustawionej zbieżności kół, mogło by chyba powodować protesty ze strony elektroniki.
    ozi-77 wrote:

Dlaczego moderator nie usuwa takich głupich postów???

Natomiast ten już o takie znamiona się ociera.
    ozi-77
    Level 16  
    ale do tego musiało by świecić ESP i ABS, czy nie mam racji?
    kidu22
    Level 35  
    ozi-77 wrote:
    Pewnie ma spaloną żarówkę z oświetlenia tablicy rejestracyjnej, a świeci cały czas bo ma światła ustawione żeby zapalały się po załączeniu zapłonu?

A to myślisz jest mądre?
    ozi-77
    Level 16  
    kidu22 wrote:
    ozi-77 wrote:

A to myślisz jest mądre?
    Jeżeli świeci sam serwis bez check engin to raczej silnika nie będzie to dotyczyło, a co mam doradzić gościowi jak On nawet pod kompa się nie podłączał, posprawdzałbym na jego miejscu płyny, oświetlenie, ciśnienie w oponach jak ma czujniki żeby już pewne rzeczy wykluczyć
    Przemo9826
    Już 2 razy napisałem że kidu22 podłączył pod komputer, kidu22 to nie jest jakaś popierdółka która nie wie co ma robić. Jak Boga kocham, jeśli jeszcze raz ktoś napisze tu aby komputer podłączyć rozdawać ostrzeżenia będę.
    ozi-77
    Level 16  
    [quote="kidu22"]Wątpie żeby był niski poziom płynu, bo autko jezdzi po trasach.
    Nie wiem co to ma do rzeczy czy auto jeżdzi po trasach czy po mieście? A po drugie wydaje mi sie że właściciel nie ma kasy na nowy, a nie że nie ma czasu na naprawę bo ile może trwać wymiana takiego czujnika, może warto by go wymienić i serwis zgaśnie
    Przemo9826
    ozi-77 wrote:
    Nie wiem co to ma do rzeczy czy auto jeżdzi po trasach czy po mieście?

Zrób sobie trasę z Zakopanego do Gdańska w takę pogodę może zrozumiesz.

ozi-77 wrote:
    może warto by go wymienić i serwis zgaśnie

Za taką naprawę to Ci dziękujemy, poziom oleju wskazuje, tak więc czujnik jest dobry. Jak wcześniej już napisałem błąd czujnika w desce siedzi zawsze, nie pytaj dlaczego bo nie wiem, jest i już i wymiana czujnika nie pomoże.
    ozi-77
    Level 16  
    Nie, nie zrozumie bo jeżeli silnik bierze olej to będzie go brał zawsze, a tak na marginesie to czy Wy razem 'sztame' trzymacie?
    Pierwszy raz słyszę żeby błąd czujnika występował zawsze, jeszcze mi się nie zdarzyło
    Przemo9826
    ozi-77 wrote:

Nie, nie zrozumie bo jeżeli silnik bierze olej to będzie go brał zawsze

No do $%^&*() nędzy, mowa o spryskiwaczu!

ozi-77 wrote:
    Pierwszy raz słyszę żeby błąd czujnika występował zawsze, jeszcze mi się nie zdarzyło

Ale mi się zdarza, dziesiątki lagun połączałem i wiem!

Nie wiesz nie umiesz nie znasz się nie wypowiadaj się, poprzednie Twoje wypowiedzi pokazują że również nie masz pojęcia o tym samochodzie.
    ozi-77
    Level 16  
    Sorry zmyliłem się w tym 6 poście, a do tego czy się znam czy nie to myślę że się okaże jak sprawa się wyjaśni
    Przemo9826
    ozi-77 wrote:
    bo ma światła ustawione żeby zapalały się po załączeniu zapłonu?

To się nazywa światła szwedzkie/skandynawskie Panie specjalisto to raz, po drugie pokaż mi w której lagunie owe światła załączają się po włączeniu zapłonu? Może jeszcze powiesz że po przekręceniu kluczyka? Tak więc odpuść sobie i nie kompromituj się.
    ozi-77
    Level 16  
    Szanowny Panie moderatorze, raczej na kluczyk nie da rady, chyba że drzwi otworzyć, ale można aktywować te światła za pomocą przycisku na przełączniku kierunkowskazów, lecz nie we wszystkich modelach, co do świateł cytuje 'To się nazywa światła szwedzkie/skandynawskie' to światła są takie same jak w polsce, tylko ta opcja może się tak nazywać. I tu znowu zacytuje 'Tak więc odpuść sobie i nie kompromituj się.'
    Przemo9826
    No to jak zapalają się po zapłonie?