Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

padły zegary citroen berlingo

mija2 16 Jan 2012 16:22 7147 4
    mija2
    Level 16  
    Witam
    Od pewnego czasu w moim citroenie berlingo 2001 rok 2.0Hdi zaczęły się dziać dziwne rzeczy ze tablica rozdzielcza
    Przy przekręceniu kluczyka kontrolki raz się zapalały, albo i nie, nie działało wtedy prędkościomierz i obrotomierz , brak podświetlania
    Czasami zaskoczyło i było git teraz nie działa w ogóle ani obrotomierz ani prędkościomierz, zapalają się jedynie kontrolka świateł i po włączeniu zapłonu kontrolka poduszek i ciśnienia oleju, które naturalnie gasną po odpaleniu samochodu
    Nie wiem gdzie mam zacząć poszukiwania
    Pozdrawiam

Dodano po 2 [godziny] 32 [minuty]:

To może ktoś napisze gdzie jest bsi w tym citroenie i jak wyciągnąć zegar
    Hans30
    Level 28  
    Podepnij kompa zobacz czy są błędy. Skoro nie działa tyle rzeczy sprawdź w pierwszej kolejności sam licznik .
    Co samemu sprawdziłeś do tej pory?
    mija2
    Level 16  
    Sprawa ma się tak
    Mam interfejs obd 2 z tym, że kabelki w nim mam 4 szt. luźne i po prostu wtykam je z reki w odpowiednie otworki w gnieździe, do tej pory badałem i naprawiałem swoja grupę samochodów vag i ople tym kabelkiem, więc, po pierwsze nie wiem czy tym kablem podejdę cytrynę, nie wiem nawet, jaki program, a po za tym wolałbym zacząć od rzeczy podstawowych gniazda, wtyki, masa, zasilania, i oczywiście bezpieczniki, oglądałem na alezło ten moduł bsi tam są bezpieczniki
    W śródku również
    Więc proste rzeczy na początek gdzie jest bis i jak dostać się do tyłu zegarów, i zaznaczam to nie padło nagle, to raz działało raz nie, więc wnioskuję jakiś luzik w którymś miejscu. morze ściecha upalona w bsi lub cokolwiek, komputer nie wszystko pokazuje

Moderated By Pawel wawa:

Takiego bełkotu nie będę tolerował. (3.1.13. (10.9, 15) Zabronione jest publikowanie wpisów naruszających zasady pisowni języka polskiego, niedbałych i niezrozumiałych.)
    Masz cztery ostrzeżenia a teraz, żeby nie banować daję blokadę pisania 30 dni.

darek2505
    Level 20  
    Masz do wymiany i zaprogramowania Hc08 w zegarze.Mogę ew zrobić.
    Jak coś pisz na priv.
    Pzdr.