Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Zmiana liveboxa i spadek prędkości łącza !

bartosch789 18 Jan 2012 09:56 1130 3
    bartosch789
    Level 9  
    Witam !

Mam pewien problem ,a mianowicie mam liveboxa wypożyczanego z TP za 10 zł miesięcznie i prędkość internetu 10 mb . Wszystko chodziło super i wgl ,ale postanowiłem zaoszczędzić i kupiłem liveboxa na allegro , nie wiem skąd ludzie je mają ale spoko livebox ten sam model ten pierwszy , podłączyłem tego liveboxa z allegro i wszystko ładnie zadziałało i komputer podłączony przez ethernet oraz dwa przez wifi , ale z ciekawości wziąłem speedtest i wyszło ku mojemu zdziwieniu 1,0 mb/s. W pierwszej chwili myślałem że TP coś miesza ale potem podłączyłem tego liveboxa którego mam wynajmowanego z TP ponieważ go jeszcze nie oddałem i podłączyłem go i speedtest i 10 mb/s

Może ktoś miał taki problem , może macie jakieś pomysły jak zrobić żeby na tym drugim liveboxie który kupiłem było też 10 mb

Proszę o pomoc i z góry dziękuje
    bogiebog
    Level 43  
    Na ile ci sie synchronizują te oba LB ? pokaż Status strony z LB, tam gdzie jest 'attenuation'.
    ciastex
    Level 24  
    A konfigurowałeś oczywiście od nowa tego zakupionego Liveboxa ? Bo jeśli nie to znaczy że łączysz się na parametrach tego sprzedającego, ( login na 1 mbit ) a on pewnie zgłasza problem na infolinię techniczną i konsultanci zachodzą w głowę, gdzie może być problem ;)
    bartosch789
    Level 9  
    Dobra problem rozwiązany , nareszcie w tp odebrał ktoś kompetenty .
    Ale dziękuje wszystkim forumowiczom którzy chcieli pomóc .