Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Golarka Braun series 1, 190s ładowanie

cickowski 18 Jan 2012 18:03 4464 5
    cickowski
    Level 13  
    Witam,

Mam pytanie odnośnie tego sprzętu a konkretnie potrzebuję aby kroś podpowiedział jak wygląda ładowanie nowego urządzenia. Kupiłem dziś sprzęt i podłączyłem do ładowarki dioda sygnalizująca ładowanie świeciłe się dosłownie minute potem zgasła i teraz nie wiem jak to jest. W instrukcji nie jest napisane tylko wyczytałem, że po naładowaniu dioda będzie migać ale cała sprawa rozchodzi się o to czy ma się świecić dioda podczas ładowania czy nie.
    jannaszek
    Level 39  
    Zostaw ją w spokoju podłączoną na dłuższy czas- ta dioda znów sie zapali za jakiś czas i bateria będzie się ładowała.
    Miałem ten sam dylemat.
    cickowski
    Level 13  
    Powiedz mi cos więcej o tym jak to ma przebiegać, jaki mniej więcej czas czekałeś, bo ja miałem ja włączoną z 3 godziny i nawet nie burknie wcale.
    jannaszek
    Level 39  
    Nie wiem, ile ma być podłączona, ja zostawiam na noc i rano wyłączam.
    Jeżeli po 3 godzinach golarka nie robi- to masz uszkodzoną tą ładowarke, lub akumulator.
    U mnie właśnie tak przebiega ładowanie- pracuje 1 minute, potem cisza i za kilka minut ładuje znów już dłuższym cyklem.
    cickowski
    Level 13  
    Teoretycznie ładowarka daje napięcie 15 V a co do reszty to ciężko powiedzieć

Dodano po 2 [godziny] 44 [minuty]:

Patrząc na ten sprzęt to chyba mój egzemplarz kwalifikuje się na serwis. Daleej tylko na początku dioda świeci.
    jannaszek
    Level 39  
    Nie wiem o co ci chodzi do końca, czy o brak świecenia tej diody (być może bateria jest naładowana), czy też golarka nie pracuje, mimo ładowania.
    W tym 2 przypadku reklamuj sprzęt.
    Pozdrawiam.