Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Zmniejszanie basu creative t6100

lukasz1143 18 Jan 2012 18:26 1562 7
    lukasz1143
    Level 9  
    Witam. Mam pytanie podłączyłem głośniki creative t6100 do dekodera cyfrowego polsatu hd 5000 za pomocą przejściówki logitech 3 x jack 2 x rca. I wszystko by było w porządku tylko bas w tych głośnikach jest denerwujący. Mozna powiedziec ze jest prawie ze ciagly. Sciszylem go na subwoferze na minimum mimo to caly czas jest za duzy. Na komputerze tak nie było. Dodatkowo na TV gdy przyłoże do niego ręke mam takie lekkie drgania, może bez przyczyny ale boję się że może się tam coś zepsuć. Jest jakaś metoda żeby ten bas zmniejszyć ?
    wilegi_hd
    Level 13  
    Jeśli masz wyjścia rca w telewizorze to może tam podlącz ten zestaw? A do telewizora doprowadź sygnał z tego dekodera? Wtedy głośność dekodera ustawiasz na max i moc regulujesz za pomoca głośności telewizora
    lukasz1143
    Level 9  
    W TV mam tylko wejścia audio wyjście jest tylko optyczne ale tam nie mam jak podłaczyć. Ale wydaję mi się że to również by nic nie dało bo moc basu tym większa im jest głośniej daje głośniki , tak że czy regulował bym głosem za pomocą TV czy tak jak teraz za pomocą dekodera to chyba by nic nie zmieniło chyba że się mylę.
    wilegi_hd
    Level 13  
    Słychać w głośnikach "buczenie" ?
    lukasz1143
    Level 9  
    W tych małych nie, tylko właśnie ten jak to ja nazwałem bas to jest taki przeciągający się to niby pod "buczenie" mozna go podciagnać ale nie wiem czy to miałeś na myśli.
    wilegi_hd
    Level 13  
    Spróbuj zciszyć głośniki a podgłośnić na max dekoder i sterować właśnie wzmacniaczem głośników. Jest tak samo?
    lukasz1143
    Level 9  
    Tak samo, i to jest też tak że nie na każdym kanale te basy dają się tak odczuć bo np na tvn jest dużo gorzej niż na polsacie.

Jeśli chodzi o muzykę to ok wiadomo że bas ma być ale nie rozumiem czemu pokazuje mi się on podczas zwyklego dialogu.
    lukasz1143
    Level 9  
    jest juz dobrze. Wstawilem gabke pod maskownice i mam pytanie czy nie ma mozliwosci zeby ona sie tam zapalila?