logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Manta gps440ms brak możliwości wgrania nowej mapy na pamięć wewnętrzną

Koszyk1993 21 Sty 2012 19:35 1482 11
REKLAMA
  • #1 10429203
    Koszyk1993
    Poziom 11  
    Ocena: 10
    Witam kupiłem nie dawno nawigacją Manta gps440ms z oryginalnie wgraną MapaMap Easy 6.4 która nie spełniała moich oczekiwań i była nie dokładna. Postanowiłem że wgram auto mapę zamiast niej i tutaj zaczął się problem ponieważ nie miałem karty więc usunąłem mapamap ku mojemu ździwieniu nie mogłem już na pamięć nawigacji nic wgrać. Podczas instalacji rozłącza mnie z activesync co jest nie tak pomóżcie

Koszyk
  • REKLAMA
  • #2 10429239
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #3 10429278
    Koszyk1993
    Poziom 11  
    Sory nie wiedziałem w którym to umieścić podpowiesz? pudełko zostało w mieszkaniu nawet nie wiem czy tam była płytka. A jeżeli nie było to jak mam sobie z tym poradzić są podobne tematy ale mnie rozłącza przy instalowaniu. Pożyczyłem kartę od kolegi zainstalowałem auto mapę i smiga ale czemu na pamięć wew. nie mogę?

Z góry dziękuje
  • REKLAMA
  • #4 10429326
    Fazi87
    Poziom 24  
    Ocena: 79
    Mam mantę 430 i miałem podobne akcje, po wyłączeniu całkowitym mapa map pojawiała się ponownie po jej skasowaniu, rozwiązanie na ten i inne problemy znalazłem naAby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany
  • #5 10429352
    Koszyk1993
    Poziom 11  
    Szukałem tam ale ja nie ogarniam niektórych ich akcji jestem zielony w nawigacjach pomógł byś coś jak ci się udało zainstalować mapemap na pamięci nawigacji ?
  • REKLAMA
  • #6 10430216
    zyga435
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Koszyk1993 - cały opis jak to zrobić i aby ustawienia się nie restartowały masz opisane tutaj :Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany
  • REKLAMA
  • #7 10430294
    koala106
    Poziom 39  
    Ocena: 1238
    Jeżeli ActiveSync się rozłącza spróbuj innego kabla USB lub innego portu USB - kable dodawane do chińskich urządzeń mają to do siebie, że się tak zachowują.
  • #8 10430578
    Koszyk1993
    Poziom 11  
    Niestety zmiana kabla nie pomogła nie mogę nadal nic nagrać na pamięć navi. rozłącza mnie przy każdej próbie instalacji map. Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany
  • #9 10430805
    halik_ltd
    Poziom 23  
    Ocena: 5
    Co prawda na innym urządzeniu ale u mnie zadziałało - skopiowałem całość z karty SD na pamięć wewnętrzną - normalnie zainstalowałem na karcie później do czytnika w laptopie i na pamięć w GPSie - też mi wywalało jak chciałem poprzez instalator AM załadować.
  • #10 10433082
    Pontikos
    Poziom 39  
    Ocena: 1005
    Najprosciej chyba odblokowac urzadzenie, wgrac ktorys wygodnych Paneli i cieszyc sie zarowno legalna mapka z pamieci urzadzenia, jak i mapami zainstalowanymi na karcie SD, odpalanymi po prostu ikonkami w MENU.
  • #11 10437856
    Koszyk1993
    Poziom 11  
    Witam! Problem z moją mantą się trwa nadal wrzuciłem na kartę plik explorer.exe który uprzednio ściągnąłem po wejściu w panel sterowania(w nawigacji) sformatowałem residentflash teraz po włączeniu nawi. pojawia się tylko ekran powitalny co mam robić komputer znajduje sprzęt lecz ActiveSync nie chce się połączyć da się jakoś wgrać nowe firmware czy nawi. ląduje do kosza?

Koszyk

znalazłem firmware do pobrania z pliku lecz wyskakuje mi błąd zainstaluj service pack 3 a takowego nie mam pomoże ktoś? Jeśli tak to pobierz i wrzuć na forum z góry dzięki
    Załączniki: Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany
  • #12 10438236
    Pontikos
    Poziom 39  
    Ocena: 1005
    Kolego - "kpisz czy o droge pytasz"? - jak mawial Zagloba.
    Service Pak III jest do pobrania bezplatnie ze strony producenta Windows -Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany

Poza tym, Elektroda.pl to nie jest smietnik dla gimnazjalistow - na naszym Forum PISZEMY GRAMATYCZNIE i ORTOGRAFICZNIE oraz interpunkcyjnie. Zgodziles sie na to, akceptujac Regulamin, wiec go przestrzegaj, inaczej nie licz raczej na pomoc.

W pakiecie Firmware Update zawsze jest instrukcja jak je wykonac.
    Jesli wystapi problem nie opisany w tej instrukcji, smialo pytaj.

A plik ktory zamiesciles NIE JEST plikiem Firmware, a slabo zakamufolowanym Spyware ktory sie instaluje w systemie - sugeruje NIE UZYWAC i USUNAC z postu to szkodliwe oprogramowanie !!!

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik napotkał problem z nawigacją Manta GPS440MS, próbując zainstalować AutoMapę po usunięciu MapMap Easy 6.4. Po usunięciu oryginalnej mapy, nie był w stanie wgrać nowej mapy na pamięć wewnętrzną urządzenia, a podczas instalacji rozłączał się z ActiveSync. Użytkownicy sugerowali różne rozwiązania, w tym próbę użycia innego kabla USB, skopiowanie plików z karty SD na pamięć wewnętrzną oraz odblokowanie urządzenia w celu zainstalowania map. Pojawiły się również problemy z formatowaniem pamięci, co doprowadziło do wyświetlania jedynie ekranu powitalnego. Użytkownik poszukiwał również firmware, ale napotkał trudności związane z brakiem Service Pack 3.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA