Zakupiłem twardy dysk Hitachi 1TB USB2.0 XL 1000 i nie mogę doszukać się zasilacza do niego .Może ktoś mi podpowie jaki tam jest stosowany zasilacz. Z góry dziękuje.
no tak 12v to napięcie, to zbyt mało chciałbym również zapytać o potrzebną moc tego zasilacza oraz o polaryzację bo jakoś na tym dysku niczego doczytać się nie mogę.
Problem tkwi w tym że mam dysk a nie mogę odnależć zasilacza.Nie pamiętam też jego wyglądu a na dysku niestety jest gniazdo bez opisu.Jeżeli ktoś posiada taki dysk z zasilaczem to poproszę o opis zasilacza . Z góry dziękuję.
✨ Użytkownik poszukuje informacji na temat zasilacza do dysku twardego Hitachi 1TB USB2.0 XL1000. Odpowiedzi wskazują, że dysk wymaga zasilacza impulsowego o napięciu 12V. Użytkownik pyta również o moc zasilacza oraz polaryzację, ponieważ nie może znaleźć odpowiednich informacji. Inny uczestnik dyskusji podaje, że zasilacz do tego modelu to WA-18H12, o wyjściu 12V i 1.5A, z okrągłym wtykiem, gdzie plus znajduje się w środku, a minus na obudowie. Link do zakupu zasilacza na Amazonie również został udostępniony. Wygenerowane przez model językowy.