Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Elektroda.pl
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Fujitsu Siemens Amilo m1450g - nie działa na samym zasilaczu.

22 Sty 2012 18:40 2294 5
  • Poziom 9  
    Witam serdecznie.

    Mam laptopa od znajomych FS Amilo m1450g z zasilaczem LiteOn 20v 3,25A.
    Czy laptop ten powinien działać na samym zasilaczu, bez baterii?
    A jeśli tak, to co może być nie tak, że nie działa?

    Dotychczas jest tak, że po włączeniu laptopa do zasilania przy włożonej baterii, zaświeca się (i pulsuje) kontrolka ładowania baterii. Przy włożonej baterii i na zasilaczu laptop pochodzi kilkadziesiąt sekund i wyłączy się.

    Jednak gdy w laptopie nie ma baterii, to po włączeniu zasilacza nie załączy się żadna kontrolka, i laptop nie reaguje na naciśnięcie przycisku włącznika.

    Będę wdzięczny za sugestie.
    Pozdrawiam
  • Poziom 25  
    A sam zasilacz sprawdzony i pewny?. Wygląda że za mała wydolność prądowa zasilacza.
  • Spec od komputerów
    Laptop bez baterii powinien się uruchomić na samym zasilaczu.
  • Poziom 9  
    A jakbym mógł sprawdzić wydajność prądową zasilacza?
    Nie mam innego, aby podłożyć...

    Pozdrawiam
  • Spec od komputerów
    Podłącz żarówkę samochodową np. H4 pod zasilacz i zmierz jakie napięcie daje pod obciążeniem.
  • Poziom 9  
    szkoda , że wcześniej tu nie zajrzałem zasilacz 20v 3.25A taki mam oryginalny ,
    i ja nie mam baterii i normalnie działa , a ile chcesz za tego laptopa :P bo ja albo go sprzedam albo kupię od kogoś radiator bo ciut mi się grzeje ^^ ale ja go używam ponad 6 lat :)