Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

hatchback,suzuki swift 1,0 Silnik po rozgrzaniu gaśnie.

czapik99 24 Jan 2012 17:18 2978 4
    czapik99
    Level 9  
    Witam. Mam problem. Posiadam suzuki swift 1.0 rocznik 1994 i problem polega na tym że silnik zimny odpala chodzi normalnie na ssaniu a kiedy zaczyna chodzic na wolnych obrotach to po chwili gaśnie i nie mozna go uruchomić ostudzi,słychać tylko dziwne strzelanie w wydechu i nic więcej. odpali dopiero wtedy kiedy silnik ostygnie i potem jet tak samo ;(.

Następnego dnia odpaliłem go zimnego, pochodził trochę na ssaniu zgasiłem go sam i już nie odpalił. Sprawdziłem świece i na wszystkich trzech przeskakuje iskra,dodam że na początku myślałem że to coś z pompką paliwa albo filtrem ale nie.Pompka działa filtr wyczyszczony i chodzi ale tylko przez chwile :(.
    gacopiesz
    Level 18  
    sprawdz zaworek pcv na kolektorze
    czapik99
    Level 9  
    zaworek jakies dwa miesiace temu wymieniłem na nowy (z daewoo tico) i poniewaz trzymał wysokie obroty siegające nawet 1500 obr/min. Wymieniłem i wszystko było okej chodził ładnie z tym że przed wymiana zaworka juz wcześniej świeciła mi się kontrolka check engine więc może to ma coś wspólnego z tym...
    gacopiesz
    Level 18  
    kody blyskowe odczytales?
    czapik99
    Level 9  
    jestem troche zielony w tych sprawach ;D nie kojaże o co chodzi??.Suzuki swift jest to moje pierwsze auto.