Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Search our partners

Find the latest content on electronic components. Datasheets.com
Elektroda.pl
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

hatchback,suzuki swift 1,0 Silnik po rozgrzaniu gaśnie.

24 Jan 2012 17:18 2834 4
  • Level 9  
    Witam. Mam problem. Posiadam suzuki swift 1.0 rocznik 1994 i problem polega na tym że silnik zimny odpala chodzi normalnie na ssaniu a kiedy zaczyna chodzic na wolnych obrotach to po chwili gaśnie i nie mozna go uruchomić ostudzi,słychać tylko dziwne strzelanie w wydechu i nic więcej. odpali dopiero wtedy kiedy silnik ostygnie i potem jet tak samo ;(.

    Następnego dnia odpaliłem go zimnego, pochodził trochę na ssaniu zgasiłem go sam i już nie odpalił. Sprawdziłem świece i na wszystkich trzech przeskakuje iskra,dodam że na początku myślałem że to coś z pompką paliwa albo filtrem ale nie.Pompka działa filtr wyczyszczony i chodzi ale tylko przez chwile :(.
  • Level 18  
    sprawdz zaworek pcv na kolektorze
  • Level 9  
    zaworek jakies dwa miesiace temu wymieniłem na nowy (z daewoo tico) i poniewaz trzymał wysokie obroty siegające nawet 1500 obr/min. Wymieniłem i wszystko było okej chodził ładnie z tym że przed wymiana zaworka juz wcześniej świeciła mi się kontrolka check engine więc może to ma coś wspólnego z tym...
  • Level 18  
    kody blyskowe odczytales?
  • Level 9  
    jestem troche zielony w tych sprawach ;D nie kojaże o co chodzi??.Suzuki swift jest to moje pierwsze auto.