Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Search our partners

Find the latest content on electronic components. Datasheets.com
Elektroda.pl
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

SE t300, nie ładuje. Telefon wyłącza się. Cały czas jest szary obraz.

tomikos2 21 Dec 2004 20:27 1236 8
  • #1
    tomikos2
    Level 17  
    Witam mam problem z Sony Ericssonem T300, a mianowicie: gdy podpinam go podł ładowarke to ładuje zapala sie ekranik i pisze ładuje tylko. Gdy odłącze telefon od ładowarki i włącze, ekranik robi się szary a po jakichś 10-20 sekundach telefon się wylącza i nie wiem co jest. Pomóżcie. Telefon nie startuje do konca, cały czas szary obraz.
  • #2
    przekrent
    Level 32  
    Dodaj jeszcze, że zaliczył porządną glebę albo uczył się pływać. Jeśli wariant "b" to kąpiel i porządne grzanie. Jeśli "a" to samo grzanie po uprzednim podlaniu fluxem. Jeśli żadne z nich to i tak postąp jak w wariancie "b". Jeśli ta solucja nie pomoże to może jednak coś z softem... :)
  • #3
    vymiathatch
    Level 31  
    zacznij od zmiany softu
  • #4
    tomikos2
    Level 17  
    No tak zaliczył glebę i zmieniłem w nim wyświetlacz.
  • #5
    tomikos2
    Level 17  
    więc co z nim moge zrobić??
  • #6
    vymiathatch
    Level 31  
    a co z wymienionych czynnosci juz zrobiles?
  • #7
    tomikos2
    Level 17  
    Było grzanie i nic nie pomogło, chyba ze za krótko grzałem. Ile czasu trzeba wygrzewac żeby było dobrze??
  • #8
    vymiathatch
    Level 31  
    czas zalezy od temperatury i nawiewu
  • #9
    przekrent
    Level 32  
    Podlałeś go wogóle topnikiem przed grzaniem?? Samo grzanie większego efektu nie przyniesie bez fluxa. No i najważniejsze... Mam nadzieję, że go suszarką do włosów nie wygrzewasz... :)