Kodów błędów teraz nie sprawdzę bo nie mam przy "sobie" serwisówki do niego, ale ten pierwszy jest związany właśnie z ukł. parkującym o ile mnie pamięć nie myli to albo uszkodzony silnik układu albo wentylator (o ile wersja z wentylatorem) Tu masz numer katalogowy ukł. parkingu C7769-60374. Co do tego:
anty35 wrote: jedną z tych głowic co dziś wymieniłem była do 2013 roku ale coś po kilku wydrukach kalibracji wyświetlił mi ją do wymiany
To to ewidentnie wskazuje na soft. Wersja softu nie ma wpływu na wykrywanie przeterminowanych głowic. Przyszła mi do głowy jeszcze jedna sprawa, mianowicie sprawdz czy na kole zębatym napędzającym pasek karetki nie został jakiś syfek, ponieważ jeśli koło jest brudne może powodować skoki karetki.
Sprawdziłem i drugi błąd również jest związany z układem parkującym, tak więc trzeba zacząć od dokładnego wyczyszczenia ukł parkującego, nasmarowania go od nowa, sprawdz czy silnik jest ok lub podmień na inny jeśli masz dostępny, w międzyczasie nowy soft by się przydał i głowice. a jak to nie pomoże to nowy ukł. parkujący będzie trzeba zamontować