Witam. Problem z tą zmywarką jest taki że pobiera wode,myje i zaczna grzac i po okolo 10 minutach wypuszcza wode i kontrolka startu mruga 12 razy. Prosze o pomoc .
Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over thereCzarosław Łapiuk wrote:Da radę - tylko po co? Narobisz się - i replay po krótkim czasieCzy rozdziealalcz wody da radę naprawić (jest rozbieralny?)
Czarosław Łapiuk wrote:Może znacie Panowie, tańsze miejsce zakupu, aniżeli w podanym linku?
Czarosław Łapiuk wrote:A co ma ten cały wywód wspólnego z rozdzielaczem wody i błędem 12? :?Od rana zająłem się zmywarką i pierwsze co zrobiłem, po przeczytaniu części postów, to zwiększyłem ciśnienie wody. Mam dodatkowy zawór na zmywarce, który od początku podłączenia, nie był otwarty na maksa, zresztą celowo, wszystko działało ponad dwa lata bez zarzutu. Woda jest w grupie twardej - 21dH. Z uwagi na dość trudny dostęp do podłączeń, na razie nie odkręcałem węża doprowadzającego wodę - żeby sprawdzić stan filtra (zakładam, że tam jest jakieś sitko).
piwex69 wrote:I bardzo dobrze, zresztą widać że ten post maus3 to jakiś kryptoreklamowy bełkot.Wracając do zmywarki, jako elektronik z wykształcenia i zamiłowania i jako entuzjastą strony ifixit.com , powiedziałem sobie, że tak łatwo nie odpuszczę.
piwex69 wrote:Jest tak jak piszesz - jest to wcześniejsza wersja tego zaworu, niestety nie są zamienne.Partnumber tego uszkodzonego najpewniej MDV: 481228128461,
piwex69 wrote:Znów masz rację. Póki elektronika nie padnie "na amen" (czyli procesor) - trzymaj bo warto.Tak, 10 lat dla zmywarki to szmat czasu. Ale, jak sobie ją obejrzałem od spodu (tzn. elektromechanikę), to wygląda ona jak igiełka. Nigdzie żadnych śladów zalania, zaśniedzenia, korozji. Myślę, że średnio licząc wykonała tysiąc cykli przez te 10 lat. I dopiero teraz coś się popsuło. Może kiedyś robili z lepszych materiałów?