Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Nissan Primera P10 1997 1,6 16V po lifcie, nie odpala

saly 29 Jan 2012 22:50 4556 8
  • #1
    saly
    Level 32  
    Witam
    Mam taki mały problemik z Primerą P10.
    Auto nie odpala, czasem odpali na 5 sekund i gaśnie.
    Lampa immo miga po przekręceniu klucza gaśnie, lampka Check miga cały czas po przekręceniu kluczyka. Auto ma system NATS w kluczyku, bez pilota.
    Robiłem kody błyskowe i jest 14 mignięć długich i jedno krótkie.
    Jeśli to kod 14 to wychodzi że to czujnik prędkości pojazdu. Raczej nie dużo ma wspólnego z odpalaniem.
    Co ciekawe jak wypne wtyk z puszki immo to też jest taki sam błąd.
    Sprawdziłem zasilania i masy sterownika są ok.
  • #2
    zeimp
    Moderator on vacation ...
    Pewnie coś z "dostarczeniem" paliwa do cylindrów. Sprawdź czego brakuje (iskra,paliwo,pompa paliwa...).
  • #3
    saly
    Level 32  
    Pompa paliwa, chodzi iskry i wtrysku nie ma.
    Co odcina immo w tym aucie.
  • Helpful post
    #4
    Hans30
    Level 28  
    Wtryski odcina na pewno nie pamiętam tylko czy była iskra (robiłem taki miesiąc temu) .
    Wpisz klucze na nowo i po problemie , albo pożegnaj immobiliser.
  • Helpful post
    #5
    zeimp
    Moderator on vacation ...
    NAST się rozkodował (immo...), skoro:
    saly wrote:
    Lampa immo miga po przekręceniu klucza gaśnie, lampka Check miga cały czas po przekręceniu kluczyka.

    jeszcze sprawdziłbym w nogach kierowcy z lewej strony w słupku/nadkolu, czy przypadkiem tam się wtyczka nie wypięła. Jeśli nie, to pozostaje przekodowanie go, lub jak wyżej...
  • #6
    saly
    Level 32  
    Sprawdze jutro wszystko jeszcze raz.

    Czym można ruszyć tego NATSa dopisać klucze.
    Kiedyś robiłem immo NATSie na podczerwień, poszło #####.
  • #7
    Pawel wawa
    VIP Meritorious for electroda.pl
    Zbaczacie na niebezpieczne ścieżki. Pogadajcie na PW. Chociaż pewnie jak sprawdzisz dokładnie kostki to nie będzie potrzeby. Jedno zdanie za dużo wywaliłem.
  • #8
    saly
    Level 32  
    Powiedzciemi jaka jest budowa tego NATSa.
    Na stacyjce jest antenka z elektroniką, dioda led od immo podłączona do tej elektroniki.
    Moduł w nadprożu lewym połączony z centralnym, czy on też jest częścią immo?
  • Helpful post
    #9
    Hans30
    Level 28  
    Z tego co pamiętam to tak. Chciałbym żebyś coś jeszcze sprawdził podam ci na pw.