Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Nagrywanie dźwięku wzmacniacz-komputer

Durax 30 Jan 2012 21:51 3092 1
    Durax
    Level 1  
    Witam, potrzebuje zacząć nagrywać dźwięk, który będzie ładniej brzmiał niż taki ze zwykłego mikrofonu. Sam komputerowy mikrofonik niestety nie nagra ładnie kilku gitar + chórku. Chcę zapytać jak to wszystko poustawiać w komputerze (Win7) żeby możnabyło nagrać dźwięk.

Do dyspozycji mam sprzęt:
    -Powermixer Peavey MP400
    -Głośniki Peavey
    ( te 2 rzeczy jak na zdjęciu: http://content.sitezoogle.com/users/erikhofsten1/images/content/54-Peavey-MP400-600.jpg?1 )
    -wiadomo okablowanie
    -mikrofon dynamiczny sekaku pro-14l
    -mikrofon pojemnościowy behringer c1

Jak się za to wszystko zabrać, pospinać, żeby w efekcie dźwięk był nagrany jako wav/mp3 na komputerze?

Napisze jakby to wg mnie moglo wygladac, ale wielu rzeczy nie jestem pewien.

Do wzmacniacza wiadomo podepne mikro. Potem od tego wzmacniacza kabel do wejścia liniowego w komputerze. Ps Nie mam w laptopie takiego wejscia, wiec bedzie konieczne kupno karty dźwiękowej, pewnie kupie zewnętrzną kartę muzyczna na USB.
    A potem w komputerze to już nie wiem... jakiś program by sie przydał, może cool record edit pro? Do audacity jakoś zrażony jestem.
    W komputerze trzeba jeszcze zmieniać jakieś ustawienia, zmienić w panelu sterowania na opcje 'nagrywanie' czy coś?

Nie miałem nigdy styczności z nagrywaniem dźwięku, dlatego proszę o albo poprawkę tego co wyżej napisałem, albo o swoją radę.
    telemax
    Level 22  
    Hmm podstawa w takim wypadku to interface audio bo inaczej nie da rady.
    Teraz zależy ile chcesz wydać na to jeśli coś za małe pieniądze to polecam
    M-Audio + Pro Tools 8 Essential i wszystko masz na gotowo. Podłubaj na alegro tam tego sporo