Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

parowanie szyb opel astra II 1.8 16 v

michałdominik1 31 Jan 2012 07:55 4051 5
    michałdominik1
    Level 2  
    witam mam problem z parowaniem szyb w aucie ( przy dużych mrozach skrobie i w srodku i na zewnatrz) wymieniłem filtr przeciwpyłkowy i filtr powietrza nagrzewnica cała nic nie pomogło wymieniłem termostat tez nic nie pomogło ( najgorzej jest podczas jazdy gdy leci ciepłe powietrze) czy moze byc przyczyna taka :ze po zdjeciu schowka zobaczyłem ze wcale nie działa klapka regulujaca cyrkulacjią powietrza ( wyłamany ślimak sterujacy powietrzem zew lub wew ) przy włączonej klimie jest oki uklad Delphi.( czy jest różnica jak się umieściło filtr przeciwpyłkowy
    formant
    Level 15  
    Nie wymieniaj wszystkiego po kolei, tylko zacznij od naprawy tej klapki.
    michałdominik1
    Level 2  
    dzięki jutro zobaczymy będe miał klapke więc dam znac pozdrawiam
    qrko
    Level 14  
    Odkopię, bo mam podobny problem - brak ogrzewania przez 20km jazdy do pracy + parowanie szyb (w temp takiej jak dziś czyli 9 stopni na zewnątrz rano). Wszystkie fakty przemawiały by za zablokowanym obiegiem wewnętrznym, jednak po południu jak robi się upał i włączę klimę to w autku momentalnie jest chłodno, a na mój gust chłodnego też nie powinno ciągnąć, czy się mylę?
    ladamaniac
    Level 39  
    Się mylisz. Obieg wewnętrzny pomaga ogrzać/schlodzić auto, bo zaciąga powietrze już raz podgrzane/schlodzone. Brak ogrzewania może być spowodowany wieloma rzeczami; linki, klapki, cięgna, silniczki, zarośnięta nagrzewnica, acięty zawór, czy w niektórych autach wręcz niski poziom płynu chłodniczego. Wybierz co pasuje do twojego auta. Zapomniałem o uszkodzonych czujnikach i uszkodzonych driverach w przypadku klimy automatycznej lub półautomatycznej. Za parowanie, jak najbardziej obieg wewnętrzny może być winny.