Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

seat inca 1,9d chwilowy brak pradu zwarcie w przekazniku ?czy cos innego ?

31 Sty 2012 19:26 1322 1
  • Poziom 13  
    Do modelatora który przeniósł ten temat odrazu do kosza . Człowieku jak mam lokalizować usterkę przy -13 na dworze . Wielkie dzieki .

    A teraz już do forumowiczów
    Witam pacjentem jest Seat inca z 1996r z silnikiem diesla 1,9d 1y 64km . Problem wystąpił dziś przy całodziennym mrozie -10 . Dziś rano odpaliłem mamie autko rano do pracy bez problemu grzanie świec cyk i chodzi po mimo tego ze w nocy było -15. Mama pojechała do pracy ok . Po pracy dzwoni do mnie żebym przyjechał bo auto nie chce odpalić. Podjechałem okazało sie ze po pracy autko zapaliło normalnie mama podjechała na poczte zgasiła, po powrocie z poczty nie można zapalić auta objawy rozładowanego aku . Ja zdziwiony aku rok temu wymienione. No nic trzeba jakoś przetransportować sie do domu na zaciąg odpaliła normalnie . Silnik pracuje ale zero prądu zgasł nawet przebieg wyświetlany na tablicy cyfrowej , zero świateł , kierunkowskazów, wycieraczek, szybkościomierz nie wskazuje prędkości , nawiew nie działa. Tylko wskazuje stan paliwa . Jadę powoli 2-3-5 km nagle słyszę cos cyk cyk i zaskoczyło wszystko wróciło w jednym momencie kierunki, światła, nawiew, przebieg. Co może być tego przyczyna czyżby tylko mróz gdzieś się dostał ? czy coś poważnego ? Dodam, że ładowanie sprawdzałem i jest ok 13,30-13,80v . Po powrocie do domu wszystko w normie odpalałem jeszcze kilka razy zero problemu . Proszę o podpowiedź mądrych ludzi.
  • Użytkownik usunął konto